Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen toiseksi Italian EM-rallissa

18.09.2017 / Jari Huttunen Racing

Sunnuntai-iltana päättynyt Italian EM-ralli toi Suomeen kakkossijan, kun Kiuruveden Jari Huttunen ajoi kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa toiseksi Junior U27-luokassa.

Lauantain lenkin jälkeen kisaa johtanut Opel-kuljettaja Huttunen taipui tiukassa sekuntikamppailussa 4,9 sekuntia luokan voittaneelle tshekkikuljettaja Filip Maresille, joka kilpailee Peugeotilla. Luokkakolmoseksi ajoi Huttusen tiimikaveri Chris Ingram, joka jäi voittajasta 33,4 sekuntia. Marcus Grönholmin suojatti ei ollut kakkossijaan täysin tyytyväinen.

- Sunnuntaiaamun kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ratkaisivat tällä kertaa pelin Maresin hyväksi. Jäimme niillä hänelle yli 16 sekuntia. En tiedä, valitsimmeko väärät renkaat vai mikä oli, mutta joka tapauksessa ajo ei sujunut niin että kello olisi siitä tykännyt. Maresin vauhti oli yllätys, sillä nyt emme ihan ehtineet hänen kyytiinsä, vaikka täysillä yritimme tulla, Huttunen sanoo.

Italian osakilpailussa U27-luokan kärkitaistelu oli totuttuun tyyliin erittäin tasaväkinen. Luokkaa johti rallin aikana kolme kuljettajaa, sillä Maresin ja Huttusen lisäksi kärjessä vieraili myös Ingram.

Pistekärjessä kisaan lähteneen Puolan Aleks Zawadan ralli päättyi tekniseen vikaan lauantaina. Hänen keskeytyksensä myötä luokan EM-pistetilanne tiivistyi entisestään, ja Huttusella on edelleen mahdollisuus Euroopan mestaruuteen, vaikka tavoitteena ollut voitto jäi tulematta. Viimeinen osakilpailu ajetaan lokakuun 6.-8. päivä Latviassa ja alustana on sora. 

- Latvian ralliin tuntuu ainakin tässä vaiheessa helpommalta lähteä kuin Italian asfaltille. Toki nyt on taas ajettu tällä autolla lähinnä asfaltilla, joten saa nähdä miten auto osuu käteen kisan alussa. Pistetilanteesta en vielä ole täysin selvillä, mutta joka tapauksessa on selvää, että voitto pitää sieltä saalistaa, jotta mestaruuteen on edes mahdollisuus.

Vaikka Italian rallista tuli lopulta kelpo tulos, jäi voittoa jahdanneelle Huttuselle kilpailusta sekava vaikutelma. Lauantaina rallissa peruttiin luokan osalta useita erikoiskokeita.

- Ajoimme lauantaina 470 kilometriä siirtymiä ja 30 kilometriä erikoiskokeita, joten eihän sellainen nyt ainakaan ajorytmiä paranna. Maaliintulon jälkeen poliisisaattue ohjasi meidät väärään suuntaan, ja aikamme heidän kanssaan seikkailtuamme myöhästyimme palkintojenjakotilaisuudesta kaksi tuntia, Huttunen kertaa.  

Italian EM-ralli Junior U27-luokan lopputulokset top5:
1) Filip Mares, Tshekki, Peugeot 208 R2, 02:10:15.3
2) Jari Huttunen, Suomi, Opel Adam R2, + 4,9
3) Chris Ingram, Iso-Britannia, Opel Adam R2, +33,4
4) Karel Kupec, Tshekki, Peugeot 208 R2, + 2.40,0
5) Klausz Kristöf, Unkari, Peugeot 208 R2, + 05.20,5

Kuva: Jorge Cunha / DPPI

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa