Facebook Twitter Email Pinterest

Vuorisalo uudella menopelillä Tampereelle: Enemmän kilpa-auton tuntua!

27.09.2017 / Samuli Vuorisalon tiedotus

Rallin SM-sarjan huipennus ajetaan tulevana viikonloppuna Tampereella Lake City Rallyn merkeissä. SM3-luokkaan starttaavalla Samuli Vuorisalolla sekä kartanlukija Henri Arpiaisella on edessään mielenkiintoinen viikonloppu, kun aikaisemmat kauden sorakisat Ford Fiestalla kurvaillut kaksikko starttaa kisaan Opel Adam R2-ralliautolla.

- Hyvillä, mutta odottavaisilla fiiliksillä lähdetään Tampereelle kurvailemaan uudella kalustolla. Sen jälkeen kun tuli selväksi, että emme lähde Tampereelle Fiestalla ajamaan niin kartoitimme muita vaihtoehtoja ja tällainen mahdollisuus tuli eteen, jolloin siihen piti tarttua ilman muuta. Siitä iso kiitos mahdollistaneille.

- Autoa ylläpitää Sami Grönthal ja TGS Worldwiden ilmoittamana ajamme SM-sarjan finaalissa. Auto on saman luokan peli kuin Fiestakin eli 1.6 litrainen vapaasti hengittävä R2-luokan kilpa-auto. Menopeli on vastaavan näköinen, millä ajoin Saksassa vuonna 2015 Opel Adam Cupissa, mutta muuten niissä ei hirveästi tekniikaltaan mitään samaa ole, Vuorisalo kertoo. 

Ennen SM-sarjan huipennusta suoritetuissa testeissä auto on osoittautunut erittäin mieleiseksi ajettavaksi.

- Hyvältä on auto tuntunut! Olemme ajanut nyt noin 50 kilometriä testiä ja yllättävän äkkiä olen omasta mielestäni päässyt autoon ”sisään”. Se toimii loistavasti ja tuntuu erittäin nopealta. Fordiin verrattuna, kun ensimmäisen kerran Opelilla ajoimme niin aika paljon enemmän on kilpa-auton tuntua. Varsinkin ajettavuus on äärimmäisen helppo ja tarkka, Samuli toteaa. 

Vuorisalolla on Tampereelta aikaisemmilta kausilta hyviä muistoja, sillä muun muassa vuonna 2014 juuri kyseisessä kisassa mies voitti uransa ensimmäisen SM-kullan. Tulevasta kisasta mies odottaa jälleen äärimmäisen kovaa taistelua Tampereen seudun hienoilla teillä. 

- Varmasti sama tahti jatkuu kuin aikaisemmissakin kisoissa eli tiukkaa ja kovaa taistelua on luvassa. Pitkiä ja raskaita päiviä on luvassa, kun kilpailu kurvaillaan kaksipäiväisenä, joten vireystila pitää muistaa pitää koko ajan hyvänä. Vuonna 2014 ajoin viimeksi Tampereella ja siellä on aina mielestäni ollut todella hienot ja vauhdikkaat tiet. Voitosta lähdetään ajamaan ja olisihan se hienoa päättää kausi onnistuneeseen ja virheettömään ajoon, Vuorisalo sanoo lopuksi.

Kuva: Patrick Rupponen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa