Facebook Twitter Email Pinterest

Olli Pollari tavoittelee SM3-luokan pronssia

28.09.2017 / Jani Salonen

Alavutelaisen Olli Pollarin kausi rallin SM-sarjassa on ollut ailahteleva, eikä mies pohjalaiseen tapaan lähde itseään kehumaan.

Huomionarvoista kuitenkin on, että vastapainoksi miehen kokemille alisuorituksille on kertynyt myös onnistumisia. Näiden turvin Pollari lähtee Tampereella ajettavaan Lake City ralliin taistelemaan SM3-luokassa pronssisesta SM-mitalista.

- Tulee olemaan kovaa vääntöä ja jännäksi tämä nyt menee. Tarvitaan sitä huippusuoritusta, että tavoitteeksi asetettu mitalisija SM-sarjasta saavutetaan. Varmistelemaan en lähde ja lyhyellä kaavalla ajatellen on yksinkertaisinta pitää muut takanaan. Siinä ei tarvitse laskea mitaliin vaadittavia pisteitä, toteaa Pollari taktiikastaan.

Tampereen seudun tiet eivät ole Pollarille täysin vieraat ja vuosi takaperin mies tutustui nuotin teon saloihin SM Pirelli Rallissa.

- Yhtä räpellystä se taisi olla, mutta luokkavoiton arvoisesti siitä selvittiin. Huimia teitähän nämä on ja tuntuu, että yhteen mutkaan on mahtunut vähintään kaksi nyppyä tai jotain muuta erikoista. Ja se Savon legendaarinen pätkä, siinä on rallitietä kerrakseen. Sitä odotan kunnioituksella ja pohdin jo nyt, miten sinne saisi optimaalisen nuotin tehtyä.

SM3-luokassa Pollari jakaa tällä hetkellä kolmannen sijan tasapistein Jussi Lindbergin kanssa. Pollari ei pidä yksistään Lindbergiä haastajana, vaan tunnustaa kuinka hänen selkänahkaan voidaan ajaa jäljet monen eri kuljettajan toimesta. Pollari lupaa tämän johdosta lähteä reitille täydellä rähinällä,

- Kovia ukkoja koko porukka, joten laitetaan se kuuluisia "maitti" päälle heti alusta alkaen, päättää Pollari.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa