Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala starttaa uransa ensimmäiseen SM-ralliin Tampereella

29.09.2017 / Ville Karjalainen

23-vuotias jyväskyläläinen Henri Hokkala starttaa tänään Tampereella uransa ensimmäiseen SM-ralliin, kun vuorossa on SM-sarjan päätösosakilpailu, Real Park Lake City -Ralli.

SM4-luokkaan osallistuva Hokkala ohjastaa Tampereella Honda Civic Type-R: ää, jolla hän ajoi kuluneella kaudella Junioreiden SM-sarjassa kolme osakilpailuvoittoa. Viime viikonloppuna Muuramessa ajettu sarjan päätösosakilpailu päättyi kilpailun ja sarjan johtoasemasta keskeytykseen ja kauden tulokseksi tuli 3. sija sarjassa.

Pettymykset on nyt unohdettu ja AKK Driver Academyn valmennusryhmään kuuluva Hokkala onkin valmiina mittaamaan vauhtinsa rallin SM-sarjassa. Kartanlukijaksi vierelle istuu aikaisemmista nuottiralleista tuttu kartanlukija, Kimmo Pahkala.

 - Tällä hetkellä on hyvä ja odottavainen fiilis, mukavaa päästä taas ajamaan nuotista ja vähän vertailemaan omaa vauhtia sarjan vakiokiertäjiin. Totta kai viime viikonlopun kilpailusta jäi paljon hampaankoloon. Kävimme vähän ulkona toisella erikoiskokeella, ja syyläri otti sen verran kipeää, että kilpailu jäi seuraavalla siirtymällä kesken. Auto on nyt taas iskussa, tänään tehdään hyvä nuotti ja illalla päästäänkin jo ajamaan muutama erikoiskoe. Erityisempiä tulostavoitteita ei ole asetettu, kyseessä on kumminkin vasta kolmas nuottiralli minkä ajan, mutta totta kai niin kovaa yritetään mennä kuin päästään. Mielenkiintoista nähdä, mihin se näin kovassa seurassa riittää.

 Junioreista yleiseen nousevalla Hokkalalla tavoitteet ensi kaudelle ovat jo selvänä ja niitä varten on tehty töitä määrätietoisesti koko kulunut vuosi.

- Ensi vuonna lähdetään ajamaan R2-luokan autolla Rallin SM-sarjan SM3-luokkaan. Hieman olen jo päässyt kokeilemaan, minkälaista sellaisella on ajaa. Nuottitreeniä on tänä vuonna tehty useampi tuhat kilometriä, jotta emme antaisi siinä niin paljoa tasoitusta kokeneemmille kilpakumppaneille. Nyt keskittyminen on kuitenkin vain tässä viikonlopussa, yritetään mennä sen mitä päästään ja kerätä lisää kokemusta nuottiralleista, Hokkala päättää.

Real Park Lake City -Rallissa ajetaan yhteensä 10 erikoiskoetta, 3 perjantaina ja 7 lauantaina, joiden yhteispituus on 121 kilometriä. Kilpailu alkaa perjantai-iltana Lempäälän Ideaparkin pihassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella klo 18.31.

Kuva: Ville Karjalainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa