Facebook Twitter Email Pinterest

Luhtaniemelle kauden paras tulos Lempäälästä – sumusta ja tekniikkaongelmasta huolimatta

02.10.2017 / Anu Haapalainen

Jani Luhtaniemen tulokaskausi Ralli SM -sarjassa päättyi lauantaina ajettuun kauden päätösosakilpailuun. Lempäälässä ja sen ympäristössä ajettu kisa sujui 20-vuotiaalta Luhtaniemeltä varsin mallikkaasti. Vaikeista keliolosuhteista ja tekniikkamurheesta huolimatta tulokseksi kirjattiin kauden paras sijoitus.
 
Ralli SM -sarjan seitsemäs ja samalla kauden finaaliosakilpailu, RealPark – Lake City Rally, käynnistyi perjantaina kolmella erikoiskokeella. Kisaajia kiusasi pimeys ja sankka sumu.

- Perjantaina pyöriteltiin ensiksi kauppakeskuksen parkkipaikalla, jossa sumu ja pimeys aiheuttivat sen, ettei ajorataa oikein meinannut hahmottaa, nuoteista huolimatta. Kakkosella näkyvyys oli lähes nolla, ja päätettiin ajaa loput perjantain pätkät ilman riskiä, koska lauantaina on edessä pitkä ajopäivä. Kolmosella ensin odoteltiin ja sitten ajettiin jonossa maaliin ihan hiljaa, kertasi Jani Luhtaniemi perjantain vaiheita.

Illan viimeisen erikoiskokeen tapahtumien vuoksi osalle kilpailijoista, myös Luhtaniemelle, annettiin laskennallinen aika. Perjantain päätteeksi Luhtaniemi ja kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen löytyi tuloslistalta upeasti sijalta viisi.
 
Lauantai alkoi hienosti, kun aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella kaksikolle kirjattiin luokan kolmanneksi nopein aika. Aamupäivän huoltotauon jälkeen ajettiin takavuosien MM-rallireiteistä tuttuja sorateitä, mm. Savo ja Uskila. Savossa kaksikko menetti aikaa spinnaukseen, ja myös auton kytkin alkoi oireilla. Vika paheni päivän edetessä, ja iltapäivän huoltoon tullessa vaihtoehtona oli joko jättää leikki kesken tai yrittää ehtiä vaihtaa autoon uusi kytkin.
 
- Heti aamun ekalla pätkällä kytkin rupesi luistamaan ja siitä se meni sitten koko ajan vaan huonommaksi. Se on nyt siinä kunnossa, ettei päästä varmasti edes at:ltä liikkeelle, kertoi Luhtaniemi huolestuneena.
 
Huoltotiimi päätti yrittää kytkimen vaihtamista ja teki töitä hiki päässä. Pienellä myöhästymisellä sekä siitä langetetulla 10 sekunnin aikasakolla kisaa päästiin jatkamaan.
 
Päivän viimeiset erikoiskokeet sujuivatkin sitten ilman suurempia haavereita, ja kirjattiinpa kisan viimeiselle pätkälle vielä luokan toiseksi nopein aika. Lopputuloksissa Luhtaniemi ja Jauhiainen sijoittuivat kuudensiksi, viitossija jäi harmittavasti 0,3 sekunnin päähän.

 

Ensimmäistä kertaa Ford Motorcraft Rally Teamin väreissä Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2T -autoa käskyttänyt Jani Luhtaniemi oli erittäin tyytyväinen sekä tiimiin ja autoon:
 
- Ihan mielettömän siistiä oli ajaa kisaa turbo-Fiestalla! Pikku mokia tuli jonkun verran, ja se pohja-aika jäi saavuttamatta. Mutta kaikesta huolimatta päivässä oli paljon positiivista, hehkutti iloinen Luhtaniemi kilpailun maalissa.
 
- Ihan hieno kokemus, olen ollut tosi tyytyväinen. Jätkät tekee loistavaa duunia ja pitää auton hyvässä kunnossa. Iso kiitos vielä kerran Kumpumäen Artolle ja kaikille yhteistyökumppaneilleni tästä upeasta mahdollisuudesta!

Jani Luhtaniemi on suomenmestaruuden voittaneen Miika Hokkasen kanssa ainoa SM3-luokan kilpailija, joka onnistui keräämään pisteitä kauden kaikista seitsemästä osakilpailusta. SM-sarjan lopputuloksissa Luhtaniemi sijoittui kolmanneksitoista.

Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa