Facebook Twitter Email Pinterest

Lindbergin SM-kausi päättyi pettymykseen: Ajatuksia on jo tulevasta

04.10.2017 / Taneli Niinimäki

Ralli SM -sarja saatiin päätökseen viikonloppuna Lempäälän ympäristössä ajetussa Real Park - Lake City Rallyssa. Kuuden osakilpailun jälkeen SM3-luokan kolmannella sijalla majaillut Jussi Lindberg starttasi päätöskilpailuun selkein tavoittein. Mies lähti kuumeisesti metsästämään uransa ensimmäistä SM-mitalia.

Lindbergin ralli käynnistyi perjantaina illan hämärtyessä vaikeasti. Kolmen erikoiskokeen jälkeen yötauolle lähdettäessä eroa oli kertynyt kärkeen jo melkein puolitoista minuuttia.

- Meillä oli liian isot lisävalot siihen sumuun, joten käytiin kevyesti ojan pohjallakin, kun en nähnyt mitään. Myös kilpakumppanin valitettava ulosajo sekoitti hieman pakkaa, Lindberg kertasi tapahtumarikasta perjantaita.

Lauantaina oli edessä vielä 7 erikoiskoetta ja Sipoon Autokerhoa edustavan Lindbergin vauhti paranikin hieman perjantain hankaluuksien jälkeen. Maalissa porvoolainen oli kuitenkin vasta kahdeksas, joten luokkavoittoon Lempäälässä ajanut Samuli Vuorisalo pystyi täten nostamaan itsensä Lindbergin ohi SM-pronssille.

- Lauantaina tuntui, kun olisi ollut kokoajan liukasta. Oikein kunnollista erikoiskoetta ei saatu ollenkaan ajettua. Perjantain huonot erikoiskoeajat kuitenkin periaatteessa vei meiltä sen, mitä tältä kaudelta olisi voinut saavuttaa. Sarjan neljäs sija on tottakai karvas pettymys, niin kuin tämän osakilpailun tuloskin. Sarjassa olisi toki ollut monta kisaa, joissa muutamalla sekunnilla olisi ollut eri sijoitus ja paremmat lähtökohdat tähän viikonloppuun, Lindberg harmitteli.

Aikakausi kartanlukija Toni Nuikan kanssa päättyy

- Ajatuksia on jo tulevasta, mutta ne selviää myöhemmin. Ainakaan toistaiseksi ei kuitenkaan Tonin kanssa jatketa hänen työkiireidensä vuoksi. Erityiskiitos meneekin Tonille, sillä hänen kanssaan ollaan oikeastaan kaikki nuotit pohdittu kahdestaan, ja kerettiin yhdessä myös noin 40 kisaa ajamaan. Haluan kiittää myös tukijoita, huoltomiehiä, läheisiä ja kaikkia ketkä ovat olleet mukana tällä kaudella.

Lindbergin ja Nuikan yhteistyö alkoi vuonna 2012. Tänä aikana kaksikko ehti ajamaan n. 40 kilpailua ja yhteensä täydet kolme kautta Ralli SM-sarjaa yhdessä.

- Jussin kanssa on aina ollut hauska tehdä yhteistyötä ja se meillä on sujunut todella hyvin. Ollaan myös kehitytty yhdessä paljon. Hän on minulle kuin veli, loistava ja aina iloinen tyyppi, josta kaikki pitävät, Nuikka kertoi.

- Itse olen päättänyt toistaiseksi jättäytyä kartturin pestistä, jotta keskittyä enemmän perheeseeni ja töihin. Olen kuitenkin istunut eri kuskien kyydissä vuodesta 2005, joten on noita sorateitä tullut koluttua jo ihan tarpeeksi, Nuikka päättää.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa