Facebook Twitter Email Pinterest

Tomi Vilenius palaa taistelemaan SM-kullasta kolmen vuoden tauon jälkeen

18.01.2018 / Jani Kekoni

Vuodesta 1996 lähtien niin kotimaisia kuin kansainvälisiä ralleja ajanut porvoolainen Tomi Vilenius ja hänen luottokartanlukija Sami Ryynänen tekevät kolmen vuoden tauon jälkeen vahvan paluun kotimaisen autourheilu huippusarjaan ja Ralli SM-sarjan seitsemässä osakilpailussa mittaavat paremmuuttaan SM4-luokassa Marko Männyn nopeaksi opettamalla Honda Civic Type-R ralliautolla.
 
Pitkän ralliharrastuksensa saatossa Vilenius on saavuttanut menestystä niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa. Yhden nuorten Ralli SM-sarjan yleiskilpailuvoiton lisäksi hän on kansallisissa kilpailuissa saavuttanut lukuisia luokkavoittoja sekä menestystä niin Suomen kuin Espanjan MM-ralleissa; Vuonna 2008 Suomen MM-rallissa Vilenius piti luokkansa kolmanneksi kiireisintä vauhtia ja huippuhetki oli vuonna 2016 kun hän ja kartanlukija Ryynänen saavuttivat luokkavoiton Kataloniassa ajetusta Espanjan MM-rallista.
 
Ralli SM-sarjan osakilpailujen erikoiskokeille kaksikko starttaa nöyränä tietäen, että onnistuessaan heillä on mahdollisuudet niin kilpailujen palkintokorokkeille kuin unelmissa poreilevalle SM-mitalille.
 
- Katalonian soralla ja asvaltilla otettu luokkavoitto kasvatti nälkää niin suureksi, että syntyi ajatus huippukalustolla kilpailla Rallin
SM-mitalista. Kun rallikonkari Marko Mänty siirtyi kilpailemaan Rallin kuninkuusluokkaan turboahdetulla nelivetoisella autolla niin häneltä vapautuneella FIN-R viritteisellä etuvetoisella Honda Civic Type-R ralliautolla palkintokorokesijoituksista lähdemme ajamaan, Vilenius kertoo.
 
- Arctic Lapland rallin lähtölistaa kun luetaan niin SM4-luokka on erittäin kovatasoinen, jossa kovaa pitää meidän mennä mikäli tavoitteemme haluamme saavuttaa. Ajotaukoakin on sen verran, että talven kilpailut menee rattiruostetta ranteista poistaessa eli en ole pettynyt mikäli en ns. Tunturirallissa pysty SM4-luokan kärkikuljettajien vauhtiin vastaamaan. Eli nöyränä matkaan ja katsotaan mihin se sitten riittää, Vilenius jatkaa.
 
Kilpailukauden avaava 11 erikoiskokeen mittainen Arctic Lapland Ralli ajetaan tammikuun viimeisellä viikolla Rovaniemen ja Kemijärven ympäristön perinteikkäillä pikataipaleilla. Vilenius ja Ryynänen starttaavat reitille lähtönumerolla 56.
 
Kuva: Niko Laurila

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa