Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaan kakkossija mureni keskeytykseen viimeisellä erikoiskokeella

28.01.2018 / Jari Hotti

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa oli kiinni Arctic Lapland Rallin toisessa sijassa, mutta ulosajo viimeisellä erikoiskokeella toi lopulta keskeytyksen.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Rovaniemen ympäristössä. Arctic Lapland Rallin viimevuotista voittoa puolustanut Hannu's Rally Teamin SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa oli tiukasti kiinni yleiskilpailun toisessa sijassa aina viimeiselle erikoiskokeelle asti, mutta ulosajo parikymmentä kilometriä ennen maalia toi pistesarakkeeseen keskeytyksen myötä nollatuloksen.

- Noin kolmenkymmenen kilometrin kohdalla sellainen oikealle kääntyvä mutka. En tiedä oliko nuottivirhe, vai aurattu vähän hassusti. Hieman otti sisäpenkkaan, ampui siitä ulkopenkkaan ja vähän meni penkkaa pitkin. En tiedä oliko kivi vai mitä, mutta siitä sitten löi takaisin toiselle puolelle ja jäi jumiin. Siinä sitten lapioitiin aikamme, Asunmaa kertaa Ristilammen klassikkopätkän tapahtumia.

Vuosi sitten Asunmaa järjesti juuri Ristilammen erikoiskokeella sensaation, kun hän nousi parinkymmenen sekunnin takaa lopulta aina yleiskilpailun voittoon asti. Nyt tilanne oli täysin toinen, sillä rallia johtanut ja voittoon lopulta ajaneen Eerik Pietarisen johtomarginaali ennen viimeistä erikoiskoetta Asunmaahan nähden oli jo 46 sekuntia. Ulosajo ei siis johtunut yliyrittämisestä, kokenut kuljettaja kun tietää, että tuollainen ero on mahdoton kiinni ajettavaksi.

- Ajattelin sen niin, että kuitenkin niin pitkä pätkä, että jos joka pätkällä alkaa kyttäämään, niin eihän sieltä ikinä tule maaliin, Asunmaa kertasi.

Asunmaalle ja kartanlukija Ville Mannisenmäelle Arctic Lapland Ralli oli ensimmäinen SM-ralli yhdessä. Samalla se oli myös Mannisenmäelle uran ensimmäinen SM-ralli SM1-luokassa.

- Se homma toimi. Vaikka ison stepin Ville ottikin luokkien suhteen ja vauhdillisesti, niin hyvin pysyi mukana. Pikku viilauksia vielä, niin vieläkin parempi tulee, Asunmaa arvioi.

Toinen uusi elementti tässä kilpailussa oli Pirellin rengas. Myös tämä osa-alue toimi Asunmaan mukaan hyvin.

- Nyt oli vähän erityyppinen rengas millä ollaan ennen ajettu. Hyvin toimi sekin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu, Vaakuna-ralli, ajetaan Mikkelin ympäristössä 16.-17. helmikuuta.

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa