Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkalalta vahva ensiesiintyminen SM3-luokassa

30.01.2018 / Hokkala Racing

Arctic Lapland Rally, tutummin Tunturiralli, kurvailtiin Rovaniemen lumisissa maisemissa viime viikonloppuna. Ensimmäiseen Rallin SM-kauteensa startannut Henri Hokkala suoriutui urakastaan kunnialla ajaen SM3-luokan neljänneksi kokeneessa porukassa.

Ford Fiesta R2 -autollaan yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa ensimmäistä kilpailuaan ajanut tikkakoskelainen aloitti turhankin varovasti kilpailun alussa, mutta meno parani kisan edetessä.

- Ennen kilpailua ei ollut oikein vertailupohjaa missä mennään ajollisesti ja kuinka nuotti toimii tositoimissa. Aittajärven maalissa todettiin että perussuoritustaso ei riitä alkuunkaan näillä nopeilla teillä. Nostettiin vaatimustasoa koko kilpailun ajan. Uran ensimmäinen pohja-aika jäi harmittavasti kymmenyksen päähän perjantai päivän päättävällä Mäntyvaaran erikoiskokeella.

- Lauantaina kemijärven uudella pätkällä pystyttiin myös väläyttämään hieman vauhtiamme, osittain ehkä tien profiilin tasoittaessa teho eroja. Loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt ja jäimme lopulta reilun sekunnin podium paikasta, harmitteli Hokkala.

Pitkän kaksipäiväisen rallin päätteeksi neljänneksi korkeimmat pisteet kotiin viemisinä sekä paljon oppia ja kokemusta autosta että arctisista olosuhteista.

- Hieno kokemus kaikinpuolin, tehtiin se mikä pystyttiin ilman suurempia hullutteluja ja tavoitteet saavutettiin ylittäessämme maalilavan tärkeiden pisteiden kera. Mutta Mikkeliin mennessä on hieman töitä tehtävä.

Rallin Suomenmestaruussarja jatkuu SM Vaakuna-Rallilla 16-17 helmikuuta Mikkelissä.

Kuva: JP Virtanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa