Facebook Twitter Email Pinterest

Kajaanin Heikki Leinonen hienosti maaliin uransa ensimmäisessä SM-rallissa

31.01.2018 / Pirkka Syvänoro

Arctic Lapland Rally eli kansan suussa Tunturiralli kaasuteltiin Rovaniemen ympäristön talvisissa maisemissa viime viikonloppuna. Heikki Leinonen – kartturinaan kokenut Mika Juntunen – starttasi uransa ensimmäiseen SM-ralliin upouudella, R2-luokan Peugeot 206 –kilpurillaan. Ja kisahan meni hienosti! Rookiena Heikki oli SM3-luokan lopputuloksissa upeasti seitsemäs, kun luokkaan starttasi yhteensä 14 kuljettajaa.

Ralli oli opettavainen ja tarjosi paljon tietoa tulevia koitoksia varten. Jo pelkästään nuotin tekemisestä lähes 250 erikoiskoekilometrille ja etenkin nuottiin luottamisesta tuli paljon arvokasta kokemusta. Oli mahtavaa päästää menemään, kun huomasi, että nuottiin voi luottaa ja vieressä istuu kokenut ammattilainen, Heikki hehkutti. Myös auto toimi koko pitkän rallin ajan hienosti – siitä iso käsi koko huoltotiimille.

Vauhdillisesti erikoiskoeajat olivat jopa hieman etukäteisodotuksia parempia, kun luokan kärkimiehille jäätiin vähäisellä kokemuksella keskimäärin vain noin 0,7 sekuntia/km. Ainoa pikku virhe sattui perjantai-iltana EK 3:lla Kaihuavaarassa, kun yhdessä risteyksessä jarrutus jäi vähän myöhäiseksi ja jouduttiin kääntämään pelit poikittain kohti lumipenkkaa. Siitäkin selvittiin säikähdyksellä ja aikaakin hukattiin lopulta vain noin minuutti.

Kaiken kaikkiaan huippureissu, josta joskus on voinut vain haaveilla, Heikki sanaili. Tästä on mahtavaa lähteä jatkamaan SM-sarjaa kolmen viikon kuluttua Mikkeliin, Savon äkkiväärille ralliteille. Koetetaan saada järjestymään armeijan harmaista vapaata vielä nuottitreenejä varten ennen kuin ollaan taas tositoimissa.

Vielä kerran suuret kiitokset jokaiselle yhteistyökumppanilleni, joka olet mukana mahdollistamassa kilpailukauttamme 2018. Tästä on huikeaa jatkaa eteenpäin, Heikki totesi lopuksi.

Kuva: Pirkka Syvänoro

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa