Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Lindberg hamuaa kolmen sakkiin Mikkelin SM Vaakuna-Rallissa

16.02.2018 / Taneli Niinimäki

Tunturirallin kolmannella sijalla Ralli SM -kauden aloittaneen Jussi Lindbergin pistejahti jatkuu tulevana viikonloppuna, kun kauden toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli kilpaillaan Mikkelin nopeavauhtisilla teillä.

Vaikka kauden avauskisasta saaliiksi kertyikin SM3-luokan kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet, ei Lindberg silti ollut täysin tyytyväinen auton suorituskykyyn pienemmillä tieosuuksilla. Nyt kuitenkin alustaa on säädetty paremmaksi ja kaiken pitäisi olla kunnossa tulevaa koitosta varten.

- Testeissä ainakin alusta tuntui nyt paremmalta. Mikkelissä toki on isompaa tietä ja huippunopeuksissa ei välttämättä ihan pärjätä nopeimmille autoille, mutta koitetaan se paikata sitten hanskalla, Lindberg naurahtaa.

24-vuotiaalle porvoolaiselle tuleva kisa on osoittautunut aikaisempina vuosina haastavaksi, mutta se ei miehen mieltä lannista. Tavoitteet ovat selkeät, vaikka podiumille varmasti halukkaita on enemmänkin.

- Koskaan en ole oikein Mikkelissä onnistunut, mutta yritetään korjata se nyt ajamalla kolmen sakkiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä luokassa taistelu palkintokorokepaikoista on erittäin tiukkaa, eikä niitä sijoituksia helpolla jaeta, Lindberg päättää. 

Kilpailu käynnistyy perjantai-iltana raviradalla ajettavalla yleisöpyörityksellä, johon Lindberg starttaa kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa numerolla 37. Toden teolla kisa polkaistaan kuitenkin käyntiin vasta lauantaina, kun luvassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 115 kilometriä.

Kuva: Timka Seppänen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa