Facebook Twitter Email Pinterest

Rallicross-Markkanen Mikkelin SM-ralliin

16.02.2018 / Kalle Markkasen tiedotus

Kalle Markkanen, 18, odottaa kilpailua erityisellä mielenkiinnolla. SM-sarjan avauskilpailussa Rovaniemellä Markkanen ja kartanlukijansa Gunnar Alm kilpailivat vielä V1600-luokan Alfa Romeolla.

Auton moottori vaurioitui ja tapaturma nopeutti autonvaihtoprosessia. Markkanen tiimeineen teki nopeat kaupat Miki Lindblomin viimevuotisesta kilpa-autosta.

SM3-luokassa hienosti ajanut mäntsäläläinen pitää toistaiseksi kilpailutaukoa opintojen vuoksi. Näin Citroën C2R2 muutti Espooseen ja saa nyt ensiesiintymisensä Markkasen käsittelyssä.

Markkanen pääsi testaamaan uutta hankintaa perusteellisesti viime sunnuntaina. Riihimäen Urheiluautoilijoiden isännöimässä seurakilpailussa oli tarjolla nopeatempoista rallitietä hyvissä lumiolosuhteissa.

– Auto toimii todella hienosti. Ero vakio-Alfaan on kuin yöllä ja päivällä. Nyt meillä on oikea kilpa-auto, Markkanen hymyili.

– Sain autoon heti hyvin tuntuman. Huomaa, että sitä on hiottu paljon. Tarpeita muutoksille ei mielestäni ole. Olen muutenkin sitä mieltä, ettei meillä ole nyt kiirettä vaihtaa autoa uudempaan (Peugeotiin), koska sen parissa olisi taas oma työnsä saada kaikki säädöt kohdalleen. Mennään nyt tällä ja katsotaan, millaista vauhtia SM3-luokassa ajetaan, Markkanen sanoi.

Riihimäen seurakilpailu antoi luottoa paitsi autoon, myös miehistön omaan tekemiseen. Järjestäjä tarjosi ajajille mahdollisuuden tututstua reittiin. Myös Markkanen ja Alm kävivät laatimassa nuotit vaihtelevasta erikoiskokeesta.

– Nuotti toimi tosi hyvin. Teimme vain hyvin pieniä muutoksia ensimmäisellä ajokerralla. Se lupaa hyvää Mikkelin kisaa ajatellen, Markkanen iloitsi. 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa