Facebook Twitter Email Pinterest

Niko Mäkinen ajoi kolmanneksi Mikkelin SM-rallissa

19.02.2018 / Toni Lönnroos

Mikkelissä viikonloppuna ajettu SM Vaakuna-Ralli sujui Niko Mäkiseltä loppua lukuun ottamatta hyvin, kauden toinen osakilpailu toi jälleen palkintokorokepaikan. Ford Motorcraft Rally Teamissa ajava Mäkinen ja kartanlukija Jarno Ottman ajoivat ensimmäisessä osakilpailussa toiseksi, nyt tilille tuli kolmanneksi korkeimmat pisteet. 

- Saatiin ihan hyvä nuotti aikaiseksi perjantaina, illalla rykäistiin vielä Mikkelin raviradalla lyhyt yleisöpätkä ja ajettiin sinne pohjat. Aiemmin nuo tivolipätkät ovat menneet aika varovasti, eihän niillä rallia voiteta, mutta nyt sieltä saatiin hyvä fiilis päälle.

Lauantaina ajettiin kuusi erikoiskoetta. Toisella erikoiskokeella Mäkinen joutui luovuttamaan kärkipaikan Tunturin voittajalle Jaro Kinnuselle, ja jatkoi taistelua kakkospaikasta Samuli Vuorisalon kanssa. Neljännellä erikoiskokeella myös Henri Hokkala ilmoittautui mukaan kärkikahinaan. Erot luokan kärjessä pysyivät pieninä. 

- Aamu lähti ihan hyvin käyntiin, ajettiin hienoa kilpailua Vuorisalon kanssa. Neloselle tehtiin huono rengasvalinta, tuntui ettei ollut oikein pitoa. Vitosella oli samalla renkailla sitten jo vähän luotto hukassa, ja jäätiin liikaa. Henri Hokkala taas onnistui siellä ja hengitti niskaan.  

Viimeinen erikoiskoe tarjosi dramatiikkaa ja vaarallisen tilanteen. 

- Kisa oli tosi tiukka ennen viimeiselle pätkälle lähtöä. Neljäntenä ollut Hokkala oli kirinyt rinnalle, joten olin todella keskittynyt ja valmiina laittamaan kaiken peliin taistelussa kolmospaikasta. Viimeisen eekoon lähdössä sain tiedon, että Hokkala oli saanut kymmenen sekunnin aikasakon varaslähdöstä, joten tiesin että sen kovemmalla kiukulla sieltä tullaan. Päästiin matkaan, kunnes jokusen kilometrin ajon jälkeen huomasin varoituksen, ja pysähdyttiin pätkälle Kinnusen taakse. Kilpakumppani oli ajanut ulos, ja saanut sen verran kipeää, että eekoo laitettiin poikki.

Erikoiskoe keskeytettiin, joten aikoja ei huomioitu lopputuloksiin. 

- Autoja kerääntyi pimeydessä jonoon, ja yhtäkkiä huomasin varoittajan tulleen jonon luo pyytämään valoa, tajusin ettei siellä taida nyt olla ketään varoittamassa ja lähdin pinkomaan jonon päätä kohti. Samassa näin Hokkalan valojen lähestyvän ja pelästyin että nyt rytisee. Ehdittiin molemmat reagoida, mä loikkasin sivuun ja  Hokkala veti vauhdilla autonsa hankeen. Eipä olisi uskonut, että koen talläisen säikähdyksen rallissa, enkä ole edes autossa vaan penkalla.

- Lopputulokseen ollaan tyytyaväisiä, oli taas koko tiimiltä hieno viikonloppu. Nyt käydään auto huolellisesti läpi, katsotaan incarista ajamista, tutkitaan missä voidaan parantaa ja treenataan sitä. Joensuussa koitetaan vielä kovempaa, Mäkinen kertasi. 

Seuraava SM-ralli ajetaan 3. maaliskuuta Joensuussa.

Tilanne SM3-luokassa kahden osakilpailun jälkeen

1) Jaro Kinnunen 59p
2) Niko Mäkinen 40p
3) Jussi Lindberg 30p

Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa