Facebook Twitter Email Pinterest

Patric Öhmanilla kaksijakoiset tunnelmat Mikkelin SM-rallin jälkeen

22.02.2018 / Jari Hotti

Go4Speed Motorsportin Patric Öhman yhdessä kartanlukijansa Jukka Jämsenin kanssa sijoittui viime viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajetussa kauden toisessa SM-rallissa SM3-luokassa sijalle kymmenen. Öhman on nyt ajanut luokassaan SM-pisteille kauden molemmissa osakilpailuissa.

Nousujohteisen kilpailun Mikkelissä ajanut Patric Öhman oli taiston tauottua hieman kaksijaksoisissa tunnelmissa. Kaksipäiväiseen kilpailuun mahtui mukaan paljon hyviä asioita, mutta toisaalta taas myös tapahtumia, jotka vaikuttivat suoritukseen ja niihin ei kuljettajalla itsellään ollut osaa eikä arpaa.

- Ihan onnistunut siinä mielessä, että päästiin tavoitteeseen, eli kympin joukkoon ja maaliin. Ajo sujui paremmin kuin Tunturissa. Mutta sitten kuitenkin vähän jäi jossittelun makua suuhun, kun kahdella eri pätkällä, kolmosella ja vitosella, ajettiin edellä lähteneet autot kiinni ja siinä sitten niiden perässä köröteltiin ja hävittiin aikaa, Öhman harmittelee.

Jo ennen Mikkelin SM-rallia Go4Speed Motorsport -tiimissä lähtöluetteloa oltiin katsottu ihmetellen sitä, että miksi 22 kilpailijaparin SM3-luokassa Öhman ja kartanlukija Jukka Jämsen oli sijoitettu lähtövuorojen osalta vasta kolmanneksi viimeiseksi kilpailijapariksi, kun Tunturirallissa Öhman ajoi luokassaan kahdeksanneksi.

- Paketti siinä aina vähän sekoaa ja siinä menee aina hetken aikaa sen ohituksenkin jälkeen, että saa taas rytmistä kiinni, Öhman kuvailee tilannetta, kun erikoiskokeella ajaa edellään lähteneen kiinni.

Erityisesti viidennen erikoiskokeen tapahtumat harmittivat Öhmania, koska siellä vantaalainen koki, että ajo oli ollut parasta koko kauden aikana.

- Vitospätkän jälkeen sanoin Jukalle, että nyt harmittaa, koska    nyt olisi ajollisesti tullut parhaiten. Mutta sitten jäätiin edellä ajeneen taakse, niin ei saatu sitä todellista kuvaa, että mitä se olisi voinut olla. Nelosella aikaeron osalta kärkeen oltiin jo alle sekunnissa (per kilometri) reippaasti ja se oli ehdottoman positiivista, Öhman kertaa kilpailun kulkua.

Iltapäivän huollon jälkeen ajettiin vielä kilpailun kaksi viimeistä erikoiskoetta, jotka olivat jo aiemmin aamupäivällä ajetut Tuomioja ja Hangastenmaa. Huollossa Ford Fiesta R2 -auton säätöihin tehtiin hieman muutosta, mutta lopulta niiden toimivuutta ei päästy kunnolla näkemään, kun viimeinen erikoiskoe keskeytettiin juuri Öhmanin ollessa lähtövuorossa.

- Viimeisessä huollossa tehtiin vielä muutoksia vähän alustaan. Haluttiin kokeilla, kun niin sanotusti oli tutumpaa tietää. Haluttiin nähdä, että toisiko ne mitään muutosta. Mutta sitten ei päästy ajamaan niistä kuin se kutospätkä ja siitä ei vielä pystynyt sanomaan, että auttoiko ne muutokset, että oliko huonompi vai parempi.

On sanomattakin siis selvää, että kun seitsemästä erikoiskokeesta kahdella joudut ajamaan kilpailijan perässä ja yksi perutaan, niin tulostavoitteen täyttymisestä ja maaliinpääsystä huolimatta kuljettajan fiilikset eivät mitkään yliriemukkaat maalissa olleet.

- Kaikki nämä tapahtumat jättivät vähän hampaankoloon, että kun ei saatu todellista kuvaa tietyllä tapaa, että mitä se olisi voinut olla ja missä oltaisiin oltu, Öhman korostaa.

Mikkelin SM-rallin tämänvuotinen reitti sai usealta kuljettajalta kehuja ja kiitosta, niin myös Öhmanilta.

- Reitti oli älyttömän hieno! Kovavauhtiset, hyväkuntoiset tiet ja ne kesti hyvin. Tiet oli hyvässä kunnossa vielä meidänkin numerolla (58).

Öhman on nyt SM3-luokan pisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen 12 pisteellään sijalla yhdeksän. Talvikauden päättävä Joensuun SM-ralli ajetaan lauantaina 3. maaliskuuta.

- Tästä on hyvä lähteä Joensuuhun. Auto on taas paljon tutumpi ja sitä on nyt saatu paremmaksi ja enemmän mieleiseksi. Toivottavasti Joensuussa pystytään jatkamaan siitä, mihin Mikkelissä jäätiin, missä meidän vauhti oli nousujohteista. Positiivista on se, että kaksi kilpailua ilman mitään sen suurempaa ongelmaa, maaliin on päästy ja tärkeitä kilometrejä alle. Auto on ehjänä, kaikki toimii hyvin, niin hyvät fiilikset on sitä kautta lähteä Joensuuhun, Öhman päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 3. maaliskuuta.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa