Facebook Twitter Email Pinterest

Aukeaako Luhtaniemen pistetili Joensuussa?

26.02.2018 / Anu Haapalainen

20-vuotias rallikuljettaja Jani Luhtaniemi starttaa nälkäisenä kauden kolmanteen SM-osakilpailuun Joensuussa. Tavoitteena on pistetilin avaaminen ja alavireisen alkukauden kääntäminen nousuun.

Ensimmäistä kauttaan Ford Motorcraft Rally Teamissa ajavan tuusulalaisen Jani Luhtaniemen alkukausi ei ole sujunut toivotulla tavalla. Takana on keskeytykset sekä Rovaniemeltä että Mikkelistä, joten SM-pistesaldo näyttää nollaa.

- Viime kaudella pisteitä tuli joka osakilpailusta, ja tällä kaudella sitten ei. Tämä on rallia raaimmillaan. On kuitenkin tärkeää, ettei noihin aiempien kisojen pettymyksiin jää vellomaan, analysoi Luhtaniemi.

Kauden kolmas ja samalla talvikauden päättävä Ralli SM -osakilpailu, Ouneva Group SM-Itäralli, ajetaan lauantaina 3. maaliskuuta Joensuussa ja sen ympäristössä.

- En ole ennen sielläpäin ajellut, mutta olen kuullut, että pätkät on vauhdikkaita ja korkeuserojakin on. Erikoiskokeet on lyhyitä. Yksi pitkä pätkäkin mahtuu mukaan, ja se on kyllä ratkaiseva kisan kannalta, kertoo Luhtaniemi.

SM3-luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 18 kilpailijaparia. Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen starttaavat Ford Fiesta R2T -autolla kisaan numerolla 49.

- Tavoite on maalin pääseminen ja pistetilin avaaminen. Alkukausi ei ole mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaan. Tähän mennessä meillä ei ole ollut tuuria lainkaan, jospa se onni nyt vihdoin kääntyisi, Luhtaniemi toivoo.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu, Ouneva Group SM-Itäralli, ajetaan lauantaina 3. maaliskuuta Joensuussa. Kilpailu starttaa liikkeelle Joensuun matkustajasatamasta klo 10 ja päättyy samaan paikkaan noin klo 18.

Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa