Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Tokee tavoittelee SM2-luokan voittoa Joensuussa

27.02.2018 / Jarno Saari

Ralli SM-sarjan talvikaudella sekä ilon hetkiä että epäonnen tunteita kohdannut Joonas Tokee lähtee jälleen hakemaan menestystä ensi viikonloppuna ajettavasta Joensuun osakilpailusta. SM-Itäralli on sarjan kolmas osakilpailu ja se päättää tämän talvikauden.
 
Tokee on SM2-luokan pistetaulukossa jaetulla kolmannella sijalla ajettuaan avauskisassa toiseksi, mutta edellinen osakisa päättyi harmillisesti moottorivikaan.
 
- Mikkelin SM-rallin pettymys on nieleskelty ja nyt lähdetään entistä sisukkaampina Joensuun kisaan. Näiden kahden rallin välillä on ollut vain kaksi viikkoa aikaa, joten huolto on tehnyt hyvää työtä ja laittanut vauhdilla tekniikan kuntoon.
 
Joonas Tokee ja kartanlukija Jani Salo sekä koko tiimi ovat paiskineet hommia hyvillä fiiliksillä eteenpäin, vaikka edellisen kisan takaisku oli harmittava.
 
- Ennen Itärallia meillä on vielä ohjelmassa kunnon testit ennen kisapaikkakunnalle siirtymistä. Sitten vielä varmistamme, että kaikki on moottorin osalta kunnossa. Samalla yritän miettiä hieman ajoteknillisiä asioita, jotta saisin parhaan mahdollisen vauhdin kilpailuun.
 
- Joensuun haastavat tiet ovat aina olleet omaan makuun. Uskon, että tullaan taistelemaan kärkikahinoissa. Ehdottomasti tavoitteena on ajaa voitosta. Tällä kertaa tavoite on entistä realistisempi. Kaikin puolin hyvällä mielellä ja itseluottamuksella lähdetään, Tokee päätti.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa