Facebook Twitter Email Pinterest

Salo hakee SM-Itärallista kauden parasta suoritusta

27.02.2018 / Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan talvikauden viimeiset SM-pisteet jaetaan tulevana lauantaina Itä-Suomen laulumailla Joensuussa, kun vuorossa on rallikalenterissa ensimmäisen kerran jo 60-luvun puolivälissä esiintynyt perinteinen Itäralli.
 
Hannu´s Rally Teamin rallin kymmenkertaiselle Suomen mestarille Juha Salolle Itäralli on ollut aina hyvä ja mieluinen kilpailu. Useiden SM-voittojen lisäksi Salo on tuonut Joensuusta kotiin myös uransa alkuvaiheessa ensimmäisen merkittävän luokkavoittonsa.
 
- Joensuun seudulla on aina tarjolla hyvät, nopeat ja vauhdikkaat tiet, jotka korkeuseroineen tarjoavat kuljettajille hienon haasteen.  
Itärallista on oikeastaan vain hyviä muistoja. Olen saavuttanut Joensuussa muun muassa urani ensimmäisen yleisessä luokassa ajetun luokkavoiton, Salo muistelee.
 
Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen starttaavat talvikauden viimeiseen SM-osakilpailuun luottavaisina. Takana on onnistunut  ennakkotesti Peugeot 208 T16 R5:lla ja luotto autoon ja renkaisiin on kunnossa.
 
- Lähtökohtaisesti voitosta ajetaan aina, mutta paikka kolmen joukossa kelpaa myös. Säädimme testeissä autoamme hieman, mutta ei mitään dramaattista. Tavoitteemme on lähteä päättämään talvikausi kunnialla loppuun. Vauhtimme Mikkelin SM-rallin neljällä viimeisellä EK:lla oli jo hyvällä tasolla ja juuri tästä aiomme jatkaa myös Joensuussa.
 
Kauden molemmissa SM-rallissa Salon pistepussi karttui kahdeksalla pisteellä, joiden myötä sijoitus SM1-luokan yhteispisteissä on kahdeksas. Joensuusta Salo hakee kauden parasta ajosuoritusta ja lopputulosta.
 
- Suunnitellaan hyvä sekä hieman edellistä rohkeampi ja tarkempi nuotti, ja ajetaan virheetön kilpailu. Kaikkemme teemme, jotta saamme talvikauden kunnialla päätökseen, Salo lupaa. Ouneva Group SM Itäralli käynnistyy Joensuun Matkustajasatamasta  lauantaina klo 10.01 alkaen. Päivän ohjelmassa on yksi päivähuolto Joensuussa ja kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 101,26 km. Rallin voittajia juhlitaan Joensuun Matkustajasatamassa noin klo 17.45 alkaen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa