Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala ranskalaisin eväin kesäkauteen

18.05.2018 / Ville Karjalainen

Talvikauden jälkeen Rallin SM-sarjan SM3-luokassa viidentenä oleva jyväskyläläinen Henri Hokkala, 23, starttaa kesäkauden avausosakilpailuun uudistuneella kalustolla. 

Talvikaudella kaksi kertaa SM3-luokan neljänneksi ajanut Hokkala lähtee tulevana lauantaina Kouvolassa ajettavan SM O.K. Auto -Rallin reitille kevättauon aikana hankitulla Peugeot 208 R2:lla.

- Talvikauden ajan perehdyimme SM-sarjan meininkiin vanhalla Fiestalla. Pari ihan tyydyttävää tulosta tuli plakkariin ja kerkesimme vähän pienemmillä teillä jopa pohja aika vauhtii. Paljon jäi kuitenkin hampaankoloon, joten päädyimme päivittämään kalustoa. Toimintaa on koko ajan pyritty määrätietoisesti kehittämään askel askeleelta, jolloin tämä oli seuraava looginen siirto eteenpäin, Hokkala kertoo.

Tiimi ajoi ensimmäiset testit Peugeotilla helatorstaina aurinkoisessa säässä ja tunnelmat olivat testin jälkeen odottavat.

- Auto on hieno ajaa ja sopii käteen todella hyvin. Huomisesta tulee varmasti mielenkiintoinen päivä, kun päästään ensimmäistä kertaa tositoimiin uudella kalustolla. Kouvolassa on perinteisesti ollut hienoa tietä, joka vaatii kanttia kuljettajalta ja luottoa kalustoon. Kilpakumppanit jakelevat jo voittopokaaleja itselleen ennen kilpailua, mutta me keskitymme lähinnä ajamaan mahdollisimman ehjä ja tasapainoinen kilpailusuoritus. Uskon, että se riittää haluamaani sijoitukseen, mutta se nähdään vasta kilpailun maalissa. SM3-luokan taso tulee olemaan taas totutun kova. Kesäkauden päätavoitteena on ajaa mahdollisimman hyvät tulokset kahdesta ensimmäisestä SM-rallista, jotta pysymme mukana Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa ja taistelemme ajopaikasta kotikaupunkini MM-rallissa, Hokkala päättää. 

Kuva: Henri Hokkalan tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa