Facebook Twitter Email Pinterest

Tokee avasi kesäkauden palkintopallilla Kouvolassa

21.05.2018 / Jarno Saari

Kouvolan vauhdikkailla sorateillä käynnistyi lauantaina rallin SM-sarjan kesäkausi. Joonas Tokee ajoi uransa ensimmäisen osakilpailun sorapinnalla nelivetoisten luokassa. Subaru-kuski saavutti kolmannen sijan kovan väännön jälkeen.
    
SM2-luokan kärjessä ajettiin erittäin kovaa ja taso oli vielä noussut alkukauden lumiralleihin verrattuna. Tokee ja kartanlukija Jani Salo olivat melko tyytyväisiä vauhtiinsa.
   
- Kisa kulki kohtuullisen hyvin, mutta aivan voittokamppailuun saakka ei pystytty nousemaan. Pätkät olivat tosi kovavauhtisia, ja sain kyllä ottaa autosta kaiken irti, Tokee myönteli.
   
- Paikoitellen EK:t olivat omaan makuun jopa liiankin vauhdikkaita. Itse olen ollut vahvempi yleensä teknisillä erikoiskokeilla. Kisapäivä yllätti positiivisesti siinä mielessä, että pystyin kiristämään vauhtia rallin loppupuolella ja autostakin löytyi potentiaalia ajaa rohkeammin.
   
- Pieniä virheitä vielä mahtui matkan varrelle, joten täydellisiä suorituksia eivät kaikki pätkät suinkaan olleet. Jälleen tuli suuri määrä oppia ja kokemusta nelivetoisesta autosta, Tokee jatkoi.
   
Kolmas sija ei tuloksena määrätietoista kuljettajaa aivan tyydyttänyt, mutta olosuhteisiin nähden suoritus oli hyvällä tasolla. Luokkavoittoon ajoi Jarkko Nikara, joka oli 50 sekuntia Tokeeta nopeampi.
   
- Nyt on saatu enemmän varmuutta ajamiseen ja myös Subarun säätöjen analysointi on helpottunut kokemuksen kautta. Nyt täytyy vain hioa omaa tekemistä vielä paremmaksi, jotta voitaisiin seuraavassa kisassa taistella voitosta.
   
- Tältä pohjalta on hyvä jatkaa kohti SM-Pohjanmaa Rallia, joka koittaa 15.-16. kesäkuuta. Lopuksi haluan kiittää huoltoporukkaa, yhteistyökumppaneita ja koko tiimiä, että homma toimii näin mallikkaasti, Tokee lausui.
 
Kuva: AKK/Toni Ollikainen
    

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa