Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkalan taistelu kärkisijoista päättyi spinniin ja nelossijaan Kouvolassa

23.05.2018 / Henri Hokkalan tiedotus

Henri Hokkala avasi kesäkautensa Kouvolan sorateillä, nyt ensimmäistä kertaa allaan hiljattain hankittu Peugeot 208 R2. Nousujohteisesti edennyt kisa ja taistelu huippusijoituksesta kariutuivat kuitenkin viimeisten erikoiskokeiden sekunttikamppailussa tehtyyn ajovirheeseen.

Kovatasoisessa SM3 luokassa nyt ensimmäistä kauttaan ajava Hokkala otti ennakko luulottomasti uudet haasteet vastaan ja starttasi vähäisestä kokemuksestaan huolimatta kovin tavoittein kesäkauteen.

- Tottakai lähdettiin ajamaan siitä huippusijoituksesta, eikai sitä kieltäminen. Ei ihan alussa päästy siihen rytmiin mitä haluttiin, mutta päivän aikana luotto autoon parani huomattavasti ja alettiin paikka paikoin olemaan ihan "oikealla alueellakin". Toki Joonas meni pääsääntöisesti ek kerrallaan hitusen karkuun, kertoilee Hokkala päivän kulkua.

Viimeiselle lenkille lähdettäessä tilanne oli tasainen, Henri oli kolmantena 1,3sekunttia toisesta sijasta. Seitsemännellä erikoiskokeella sattunut pieni ajovirhe maksoi kuitenkin tolkuttomasti aikaa, näin ollen kamppailu toisesta sijasta vaihtui taisteluun nelossijasta.

- Koitettiin tulla vähän rohkeammin vaikka tiellä oli erittäin paljon irtosoraa. Puotin etupyörää ojaan aika ahneesti eräissä peltomutkissa jonka seurauksena keula imaisi auton ojan pohjalle ja sieltä tullessamme pyörähdimme tiellä. Menetimme yli 30sekunttia ja peli oli selvä. Viimeiselle pätkälle jäi kuitenkin vielä kirittävää ettei takaa enää ohi tulla, se tultiinkin ihan miehekkäästi.

- Paljon hyvää ja riittävästi huonoa. Nyt on ajettu ensimmäinen kisa Peugeotilla ja ylipäätänsä R2lla soralla. Auto toimi loistavasti ja mulle uus michelinin kesärengas myöskin. Iso kiitos huollolle ja kaikille ennen kesäkautta apua antaneille. Pohjanmaalla jatketaan, Hokkala päättää.

Kuva: AKK/Toni Ollikainen

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa