Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Luhtaniemellä katkeransuloinen kisa Pohjanmaalla – 'Tämä on rallia'

18.06.2018 / Anu Haapalainen

Jani Luhtaniemi sijoittui neljänneksi Seinäjoella ajetussa SM Pohjanmaa Rallissa. Tulos on Ford Motorcraft Rally Teamia edustavan kuljettajan uran paras Rallin SM -sarjassa.

Surullisissa merkeissä perjantaina alkanut SM Pohjanmaa Ralli käynnistyi lauantaina alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Kuuden erikoiskokeen mittaiseksi muuttunut kauden viides SM-osakilpailu kulki 20-vuotiaalta Jani Luhtaniemeltä varsin mallikkaasti, ja tuusulalainen ajoi kartturinsa Ari Koposen kanssa tasaisen varmasti luokan kärkipäässä. 

- Kaikki toimii ja kolmantena ollaan, eli tyytyväinen pitää olla, totesi Luhtaniemi iltapäivähuoltoon tullessa.

Kilpailu sai kuitenkin Luhtaniemen osalta katkeransuloisen lopun. Vaikka hän ajoi Seinäjoella uransa parhaan lopputuloksen, oli vielä ennen viimeistä erikoiskoetta enemmänkin tarjolla. Luokkavoittoon ajanut Henri Hokkala oli jo ennen päätöserikoiskoetta mennyt menojaan yli puolen minuutin päähän, mutta sijoista 2-6 käytiin kiivasta kamppailua erojen ollessa minimaalisen pienet. Luhtaniemi oli noussut upeasti toiseksi ennen viimeistä 23 km pitkää erikoiskoetta.

- Viimeisellä pätkällä vedettiin risteys pitkäksi ja tiesin, että siinä hävittiin aika paljon, kertoi Luhtaniemi maalissa. 

Pitkäksi mennyt risteys vei sen verran aikaa, että Luhtaniemi putosi lopputuloksissa neljänneksi sarjaa johtavanJaro Kinnusen ja Samuli Vuorisalon taakse. Ensimmäinen podiumsijoitus jäi lopulta ainoastaan 1,4 sekunnin päähän.

- Harmittaa, totta kai. No, tämä on rallia. Neljäs sija on kuitenkin hyvä.

Luhtaniemen hyvät otteet huomattiin laajalti.

- Jani Luhtaniemi ajoi tänään yhden uransa parhaista kilpailuista ja antoi hyvän näytön siitä, että oikeita asioita on tehty. Tulevaisuudessa hän on varmasti mukana luokan kärkikamppailuissa, totesi AKK:n rallin lajipäällikkö Henrik Frank ralliradiossa.

Ralli SM -sarjasta on nyt ajettu viisi osakilpailua ja edessä on parin kuukauden mittainen tauko. Seuraavan kerran SM-pisteistä kilpaillaan elo-syyskuun vaihteessa Enset SM-Rallissa ja kauden päättää SM TeijoTalot-ralli syyskuun lopussa.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa