Facebook Twitter Email Pinterest

Mänty uskoo tiukkaan sekuntitaistoon Enset Rallissa

30.08.2018 / JiiVee Korpela

Kauhajoen Marko Mänty on ollut koko kuluvan kauden mukana rallin SM-sarjan SM1 -luokan mitalikampailuissa.  JTR Racingin Skoda Fabia R5 -ralliautoa käskevä kauhajokelainen haluaa olla mitalikahinoissa myös tulevana lauantaina Huittisten ja Sastamalan maastoissa ajettavan Enset SM-Rallin jälkeen. 

Edellinen SM-ralli kesäkuulla Pohjanmaan teillä päättyi Männyn osalta ulosajoon voittokamppailun kuumimmassa vaiheessa viimeisellä erikoiskokeella. SM-pisteet jäivät laihialaisen rallitien varteen ja Mänty putosi SM1 -luokan neljänneksi. Ulosajosta sisuuntuneena Mänty joukkoineen rakensi Skodan uuteen koriin, jonka Mänty ja kartanlukija Joni Mäkelä ajoivat sisään heinäkuulla Jyväskylän MM-rallissa. 

- Jyväskylän rallin jälkeen auto on huollettu ja testeissä on palattu SM-rallien vaatimaan rytmiin. Pääsimme Pihlajavedellä ajamaan meille uudella testipätkällä. Kilometrejä tuli päivän aikana mukavasti mittariin ja homma rokkasi hienosti.

- Lisää kilometrejä vedettiin viime viikonloppuna omassa maakunnassa. Luottamus omaan vauhtiin tulevan yhden päivän nopeatempoisessa rallissa alkaa olla taas oikealla tasolla, Mänty alustaa.

Edellisestä Enset Rallista Männyn kokemukset rajoittuvat lähinnä nuotitusjaksolle. Kaksi vuotta sitten kauhajokelainen kilpaili vielä Hondalla, kun auton tekniikka petti heti rallin alkumetreillä.  

- Sen muistan, että ainakin pari vuotta sitten rallin reitti oli melko nopeilla teillä. Siihen olemme nytkin varautuneet ja ajamme testit vielä torstaina. Teemme ehkä vielä pieniä korjauksia säätöihin ja haemme hyvät rytmit lauantain rallia varten. 

SM1-luokassa mitaleille on vielä ennen kahta viimeistä osakilpailua monta ottajaa. Mänty ja Mäkelä ovat varautuneen tiukkaan sekuntikamppailuun tulevan lauantain rallissa. 

- Olemme nyt luokassa neljänsinä, mutta mitalin tavoittelu ei ole poissuljettu. Siitä lähdemme, että lauantaina ajamme loppuun saakka täysillä, kirkastaa Mänty tavoitteen.

SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu Enset Ralli käynnistyy Huittisista nyt lauantaina aamupäivällä klo 10:01. Kahdeksannelle eli viimeiselle erikoiskokeelle ensimmäinen kilpailija starttaa klo 18:08.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa