Facebook Twitter Email Pinterest

Pynnöseltä vakuuttavaa näyttöä SM1-debyytissä: 'Pohja-aika jäi harmittavan lähelle'

02.09.2018 / Ville Pynnösen tiedotus

Heinäkuussa onnistuneen MM-rallidebyyttinsä tehnyt Ville Pynnönen starttasi Sastamalaan ensimmäistä kertaa SM-sarjan SM1-luokassa. Mies oli päivän päätteeksi tyytyväinen tulokseensa, vaikka vastoinkäymiset yrittivät koetella jyväskyläläistä matkan varrella.

Sastamalan SM-ralli alkoi lauantaiaamuna Palojoen erikoiskokeella, joka jouduttiin kuitenkin keskeyttämään ulosajon vuoksi. Kilpailijat ohjattiin vaihtoehtoista reittiä päivän toiselle erikoiskokeelle, mistä matka vasta todella alkoi. Toisen erikoiskokeen kivet olivat koitua Pynnösen kohtaloksi jo heti rallin alkutaipaleella.

- Toinen pätkä oli vähän aloittelua, parissa kohtaa tuli turhia nostoja. Kaksi kertaa löin vasemman eturenkaan pahasti kiveen ja jälkimmäisellä kerralla meni rengas. Onneksi kyseessä oli toiseksi viimeinen mutka, niin ei tullut aikatappiota kuin korkeintaan muutama sekunti, jos sitäkään, huokaisi Pynnönen helpottuneena.

- Vähän pitäisi rauhoittaa ajamista, mutta samaan aikaan ajaa reippaammin. Nyt on paljon teknisempiä pätkiä tiedossa, pitää olla tarkkana nuotin kanssa ja pitää olla auto suorassa, Pynnönen tuumaili ennen kolmatta erikoiskoetta. 

Toiseen huoltoon päästyään 21-vuotias Pynnönen harmitteli ääniongelmia nuotituksen suhteen, kun mies ei kuullut kolmella erikoiskokeella lähes mitään kartanlukijansa kertomista nuoteista. 

- Kaikilla kolmella pätkällä on ollut oman kypärän johto hajalla, enkä ole kuullut kuin korkeintaan parin ensimmäisen kilometrin nuotit. Pitänyt tulla sokkona loppupätkä. Viimeinen viides pätkä tultiin käytännössä kokonaan ilman nuottia. On päästy ainakin pimeään ajamista harjoittelemaan. Turhauttavaa, kun vauhtia olisi vähän enemmänkin ajamiseen, jos olisi nuotit taustalla, totesi Pynnönen.

Pynnönen sai onnekseen uuden kypärän kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle, joskin eroa kärkeen oli jo tässä vaiheessa ehtinyt kertyä turhankin paljon.

Maaliin saapui kaikesta huolimatta tyytyväinen nuori mies. Pynnönen oli päivän päätteeksi SM1-luokan lopputuloksissa kahdeksas.

- Nyt kun kuuli nuotit niin ajo rupesi menemään paremmin. Vähän tuli sade sotkemaan ajoa, silti aika parani melko paljon. Viimeinen yleisöpyöritys meni jo perusvarmasti, sprinttitaustasta saattaa olla hyötyä tuollaiseen lopun asfalttipyöritykseen. Yhtäkkiä oltiinkin vain seitsemän kymmenystä kilpailun nopeinta perässä viimeisellä pätkällä. Loppujen lopuksi harmittavan lähelle jäi se ensimmäinen pohja-aika SM-sarjassa, vieläpä ensimmäisessä sellaisessa SM1-luokassa, mutta pakko tähän tulokseen on olla tyytyväinen kaikkien vastoinkäymisten jälkeen, tuumasi Pynnönen.

- Katsotaan nyt, eiköhän seuraavatkin kisat ole jo kohtapuoliin, vinkkaili Pynnönen tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Kuva: Ville Pynnösen tiedotus

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa