Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkalalle pettymys Enset Rallissa - SM-mitali yhä omissa käsissä

05.09.2018 / Henri Hokkalan tiedotus

Rallin SM-sarja jatkui viikonloppuna kauden toiseksi viimeisellä osakilpailulla, Enset rallilla. Henri Hokkalalla oli edessään kova urakka nousta taistelemaan SM3 luokan suomenmestaruudesta. 

Toisin kuitenkin kävi, Sastamalan ja Huittisten haastavilla teillä käyty sateen värittämä kisa päättyi keskeytykseen podium taistelussa. Koko päivän hieman pito ongelmistakin kärsinyt tikkakoskelainen oli vauhdillisesti oikealla alueella mutta virheitä sattui luvattoman paljon.

- Meillä oli kyllä huono rengas taktiikka tähän kisaan eikä sade auttanut sitä yhtään. Paikkapaikoin tultiin kyllä lujaa mutta oli todella liukasta ja pito vaihteli. Tuli tehtyä tyhmiä ajovirheitä kyllä koko loppukauden edestä. 

Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen SM3 luokan kovatasoinen kärkinelikko oli tiiviissä nipussa, vain reilun 8 sekunnin sisällä. Henri yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa lähti kisan viimeiselle lenkille tavoittelemaan tarvittavaa voittoa ja sitä kautta täyttä pistepottia. Kuudennen erikoiskokeen ensimmäinen väliaika kertoi jo paljon, selkeä pohja-aika.

- Aina kun on pienikin mahdollisuus mestaruuteen, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää. Sinäänsä ei mitään sen suurempaa keskustelua käyty taktiikasta, vaihdettii uudet renkaat etupyöriksi ja napsu lisää kyytiä. 

- Ennen puoltaväliä oli nuotissakin hitaaksi merkitty mutka. Pyrin kiihdyttämään mahdollisimman hyvän ulostulovauhdin mutkasta, mutta perä karkasi lopussa alta ja valui leveäksi, roikuttiin ja lopulta keula tökkäsi vasta pakkaan ja sen seurauksena jatkaminen ei ollut enää mahdollista.

- Ei laiteta päätä pensaaseen, auto nippuun ja koitetaan kehittyä tehdyistä virheistä ja näytetään kauden finaalissa mitä osataan, Hokkala toteaa päättäväisesti.

Rallin SM-sarjan kauden päättävä osakilpailu ajetaan 28-29.9 Turun ja Salon alueiden vauhdikkailla teillä.

Kuva:AKK/Toni Ollikainen

 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa