Facebook Twitter Email Pinterest

Luhtaniemi päättäväisenä kauden päätösosakilpailuun – 'Kaikki peliin'

24.09.2018 / Anu Haapalainen

Ralli SM -sarjan SM3-luokassa kilpaileva Jani Luhtaniemi starttaa kauden viimeiseen osakilpailuun, SM TeijoTalot-ralliin, päättäväisenä ja hyvin valmistautuneena. Tavoitteena on päättää kausi 2018 palkintokorokkeelle. 

Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevan 21-vuotiaan Jani Luhtaniemen SM-rallikausi 2018 on ollut kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä osakilpailua Rovaniemellä ja Mikkelissä päättyivät keskeytykseen, mutta sen jälkeen suoritukset ja sijoitukset ovat parantuneet huomattavasti kauden edetessä. Kahdessa viimeksi ajetussa osakilpailussa Luhtaniemi on jäänyt niukasti palkintokorokkeen ulkopuolelle sijoittuen neljänneksi.

- Ei se palkintopalli enää kaukana ole, kauden viimeisestä kisasta se otetaan, Luhtaniemi totesi edellisen, Sastamalassa ajetun osakilpailun maalissa.

Kauden finaaliosakilpailussa on jaossa puolitoistakertaisiset SM-pisteet. Luhtaniemi on valmistautunut kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa kauden päätöskisaan huolella. Kaksikko osallistui testimielessä Karjaalla ajettuun Pienoisralliin, josta tuloksena oli kisan nopein kaksivetoinen, luokkavoitto sekä yleiskilpailun kolmas sija. 

- Alkukauden nollatulosten jälkeen kaikki pisteet ovat tarpeen, jotta voidaan nousta vielä muutama sija loppupisteissä. Auto on erinomaisessa kunnossa, nyt se on äijistä kiinni. Kaikki peliin, sillä mielellä startataan ja podiumilla tavataan!

Ralli SM -kauden päättävä SM TeijoTalot-ralli ajetaan 28.-29. syyskuuta Turun ja Salon maisemissa. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 107 km. Kisa starttaa perjantaina Turussa Metsämäen raviradalla ajettavalla erikoiskokeella klo 19 ja kauden viimeiset maaliseremoniat järjestetään Salossa Astrum-Keskuksessa lauantaina klo 16:30 alkaen.

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa