Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen hakee kruunua hienolle rallikaudelle

26.09.2018 / Jarno Saari

Turun ja Salon seudulla ajetaan ensi viikonvaihteessa Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu, TeijoTalot-ralli. SM3-luokkaa koko kauden ajan johtanut Jaro Kinnunen on saavutetulla pistepotillaan jo varmistanut mitalin, mutta kauden päätavoitteeksi asetettu SM-titteli on myös vahvasti menossa Peugeot-kuljettajan suuntaan.
 
Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka johtavat sarjaa 28 pisteellä, joten kaksikolle riittää päätöskisasta seitsemäs sija mestaruuden varmistamiseksi. Jos asiaa tarkastellaan toiselta kantilta, ainoa uhka mestaruudelle on Samuli Vuorisalo, joka on pakkovoiton edessä.
 
- Nyt on hieman erilaiset ennakkotunnelmat kuin yleensä, sillä tässä tilanteessa ei kannata lähteä höntyilemään kärkivauhtiin väkisin. Olisi tyhmää lähteä ajamaan suurella riskillä voitosta, Kinnunen järkeili.
 
- Kärkivauhtiin yltääkseen täytyy aina onnistua hyvin. Hiljaakaan ei toki voi lähteä ajamaan, eikä se ole tarkoituskaan.
 
Jarospeed-tiimin kuljettaja tiedostaa, että perusvauhti on hyvällä tasolla ja oma puhdas suoritus riittää hyville sijoille.
 
- En epäile hetkeäkään, etteikö pystytä hoitamaan mestaruutta kotiin. Hyvällä ja positiivisella fiiliksellä lähdetään kohti päätöskisaa.
 
- Ajoin asiakastilaisuuden viikonloppuna ja sitä ennen Maxell-rallin treenikisana, joten tuntuma on kohdallaan. Olisihan se mahtavaa päättää kausi Suomen mestaruuteen ja palkita tiimi ja yhteistyökumppanit!
 
SM TeijoTalot-ralli on kaksipäiväinen kilpailu. Ralli käynnistyy perjantaina klo 18.30 Metsämäen yleisöerikoiskokeella Turussa, jonka jälkeen illan pimentyessä ajetaan kaksi metsäpätkää. Lauantaina luvassa on vielä viisi sorapätkää. Kilpailu päättyy klo 16.00 alkavaan maaliriehaan Salon Astrum-Keskuksessa.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa