Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwide viimeiseen SM-ralliin mestaruusjahdissa: 'Latausta riittää vielä'

27.09.2018 / TGS Worldwide Tiedotus

Rallin SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina SM TeijoTalot-rallin merkeissä Turun ja Salon maisemissa. TGS Worldwide on jo varmistanut tiimien Suomen mestaruuden, mutta lähtee nälkäisenä metsästämään lisää SM-mitaleita kuljettajilleen ja kartanlukijoilleen.

TGS Worldwide varmisti tiimien Suomen mestaruuden jo edellisessä Sastamalan osakilpailussa, mutta suuntaa kauden viimeiseenkin koitokseen tavoittelemaan voittoja kovalla kuljettajakattauksella. TGS Worldwide -tiimin vahvuuteen kuuluvat päätösosakilpailussa Eerik Pietarinen, Marko Mänty, Ville Pynnönen, Pasi Lyytikäinen, Henrik Pietarinen sekä Samuli Vuorisalo. Aiemmissa osakilpailuissa mukana nähty Kristian Kiviniemi ei osallistu viimeiseen osakilpailuun.

- Voittoa lähdetään hakemaan. Eiköhän Eerik yritä päättää kauden hyvällä ajolla ja voitolla. Tietysti kaikki muutkin yrittävät ajaa pisteitä kotiin. Katsotaan, jos Henkka (Henrik Pietarinen) pääsisi jopa mestaruuteen asti nousemaan. Samulillakin mahdollisuus jopa kultaan asti. Latausta riittää vielä, vaikkakin viimeinen kilpailu voidaan ajaa ilman paineita, tuumaa tiimipäällikkö Toni Gardemeister ennen viimeistä SM-rallia.

Veljeksillä mahdollisuus tuplamestaruuteen

Huimaa kautta ajava 24-vuotias Eerik Pietarinen varmisti jo edellisessä Ralli SM-sarjan osakilpailussa SM1-luokan mestaruuden, joten suurimmat paineet ovat jo karisseet tuusulalaisen olkapäiltä.

- Hyvillä odotuksilla kohti viikonloppua, voittoa lähdetään totta kai taas hakemaan. En tiedä pystyykö vetämään rennommin nyt kun mestaruus on jo ratkennut, mutta nyt ei tarvitse ainakaan miettiä niitä pisteitä. Yritetään ajaa mahdollisimman hyvin, lupaa Pietarinen.

Eerikin veljellä Henrik Pietarisella on mahdollisuudet tuoda toinenkin mestaruuspokaali Pietarisen perheeseen, sillä mies on SM2-luokassa ainoastaan neljä pistettä perässä kärkipaikalla olevaa Esa Ruotsalaista. SM2-luokan neljän kärjellä on kaikilla vielä mahdollisuudet jopa luokkavoittoon, joten viimeinen osakilpailu voi vielä muuttaa sijoituksia suuntaan jos toiseen.

- Ihan hyvillä fiiliksillä mennään. Täytyy lähteä ihan normiajoa ajamaan ja katsoa sitten miltä näyttää. Samalla tavalla yritetään kuin aina ennenkin, suunnittelee nuorempi Pietarinen.

Pietarisen veljekset ovat takoneet vakuuttavaa jälkeä rallin parissa tällä kaudella. Isoveli Henrik nappasi Suomen mestaruuden lisäksi Suomen MM-rallin WRC2-luokan voiton, kun pikkuveli Henrik ajoi samana viikonloppuna Nelivetomieskilpailun voittoon. Veljekset saavat myös toisiltaan tukea ja neuvoja matkan varrella. 

- Katsotaan yhdessä mitä toinen voisi tehdä toisin, perusjuttuja. On siitä aina jotakin hyötyä, valaisee Henrik.

- Kyllä ajamisesta ja ralliasioista veljen kanssa jutellaan ja tsempataan toisiamme, lisää Eerik.

”Ei ainakaan lähdetä varmistelemaan”

TGS Worldwide -tiimissä ajavan Marko Männyn SM-taival on ollut kahdessa edellisessä osakilpailussa kivinen. Mies ajoi rajusti ulos Pohjanmaan SM-rallissa kesäkuussa, ja ulosajon haamut vaivasivat miehen menoa vielä edellisessä Sastamalan osakilpailussakin. 

- Auto on saanut Sastamalan jälkeen uusia osia. Se vika mikä Sastamalassa tuli, johtui Pohjanmaa rallin ulosajosta. Ihme etteivät ongelmat ilmenneet vielä Neste rallissa. Nyt auto on kuitenkin saatu taas kuntoon, selventää Mänty.

Kauhajokelaisella on vielä mahdollisuudet jopa SM1-luokan toiseen sijaan. Mies ei aio kuitenkaan liikaa varoa ajamistaan viimeisessä osakilpailussa.

- Ei ainakaan lähdetä varmistelemaan! Yritin liikaakin ajaa siististi aiemmin, ollut kuulemma liian reuhaava tyyli. En tällä kertaa muuttele ajotyyliä mihinkään, vaan annan mennä minkä hyvältä tuntuu. Toivotaan, että vauhtia piisaa, Mänty miettii.

Innolla kohti pimeää ja tuntematonta

Toista ralliaan SM1-luokassa ajavalla Ville Pynnösellä on edessään ensimmäinen pimeässä ajettava ralli. Mies on kuitenkin päässyt jo sinuiksi Škoda Fabia R5 -auton kanssa, ja lähtee luottavaisin mielin kohti ennalta tuntemattomia reittejä.

- Viikonloppuun lähdetään pikkuisen flunssan säestämänä, mutta silti hyvissä fiiliksissä! Jälleen kerran tiedossa on täysin tuntematonta reittiä, ja nyt mukana on pimeässä ajamista, josta ei ole mitään kokemusta ennen tätä kisaa. Mutta oppimassa ollaan ja pyritään ottamaan täysi hyöty irti, suunnittelee Pynnönen. 

- Auto on jo varsin tuttu, ja koko ajan olen enemmän sinut sen kanssa. Tämä on myös näkynyt tuloksissa ja siinä, että heti kilpailun alusta lähtien on päässyt suht lähelle sen hetken taitotasoa. Enää ei tule kovin suurta tappiota ensimmäisille erikoiskokeilla. 

Pynnönen starttaa viikonloppuun SM1-luokan 17. sijalta. Kotikilpailuaan ajava Paimion Urheiluautoilijoiden Pasi Lyytikäinen on tasaisessa SM1-luokassa sijalla 13. Niin ikään kotimaisemissaan ajavalla Samuli Vuorisalolla on vain yksi tavoite viikonlopulle. 

- Voitto on ainoa mikä kelpaa. Jos voittaa, ja jos SM3-luokan kärkikuljettajalle tulee ongelmia, niin on vielä mahdollisuudet SM3-luokan mestaruuteen. Olisi hienoa päättää voittoon tämä kausi, varsinkin täällä kotikulmilla, kommentoi Vuorisalo Auran Aaltojen radiohaastattelussa.

Kauden viimeinen SM-ralli starttaa perjantaina Metsämäen raviradan yleisöerikoiskokeella klo 19.01. Perjantaina ajetaan ensimmäiset kolme erikoiskoetta. Lauantain lähtö tapahtuu Paimion Neste K -asemalta klo 9.00, ja ensimmäinen auto starttaa matkaan neljännelle erikoiskokeelle klo 9:47. Kuohuvaa päästään suihkuttelemaan palkintoseremoniassa lauantaina klo 16.30.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa