Facebook Twitter Email Pinterest

Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajat valmiina kauden finaaliin – 'Täysiä on ajettava ja kaikki laitettava peliin'

28.09.2018 / Anu Haapalainen

Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu, SM TeijoTalot-ralli, ajetaan tulevana viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä. 

Kuuden ajetun Ralli SM -osakilpailun jälkeen Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajista korkeimmalla SM3-luokan pistetaulukossa on laihialainen Niko Mäkinen. Toista kauttaan tiimin väreissä ajava Mäkinen on kiinni SM3-luokan pronssissa, kun kauden viimeinen osakilpailu SM TeijoTalot-ralli ajetaan viikonloppuna Turun ja Salon ympäristössä. Mäkisellä ja kartturi Jarno Ottmanilla on tavoitteena päättää kausi palkintokorokkeelle. 

- Edellinen kisa on unohdettu ja keskittyminen on kohdistettu kauden finaaliin. Siellä on nyt mitaleja jaossa ja kun ollaan kolmantena pisteissä, ei ole yhtään varaa antaa siimaa kavereille. Täysiä on ajettava ja kaikki laitettava peliin, että pystytään tekemään comeback palkintokorokkeelle. SM-pronssi, sitä me lähdetään tavoittelemaan, Mäkinen naulaa.

Kauden finaaliosakilpailussa on jaossa puolitoistakertaisiset SM-pisteet. Tuusulalainen Jani Luhtaniemi on valmistautunut kartturinsa Juha-Pekka Jauhiaisen kanssa kauden päätöskisaan huolella. Kaksikko osallistui viikko sitten testimielessä Karjaalla ajettuun Pienoisralliin, josta tuloksena oli kisan nopein kaksivetoinen, luokkavoitto sekä yleiskilpailun kolmas sija. 

- Alkukauden nollatulosten jälkeen kaikki pisteet ovat tarpeen, jotta voidaan nousta vielä muutama sija loppupisteissä. Auto on erinomaisessa kunnossa, nyt se on äijistä kiinni. Kaikki peliin, sillä mielellä startataan ja podiumilla tavataan, lupaa Luhtaniemi.

Kauden päätöskilpailu on Ford Motorcraft Rally Teamin uusimman kiinnityksen Arttu Lähdeniemen ja hänen kartturinsa Aki Suutarisen toinen SM-startti tiimin ilmoittamana. Finaaliin miehet saavat allensa uuden turbo-Fiestan, vanhan auton rikkouduttua edellisessä osakilpailussa Sastamalassa.

- Yritämme saada uutta autoa tutuksi ja kiristää vauhtia loppua kohden, kommentoi Lähdeniemi rauhallisesti muutama päivä ennen kisaa. 

Tiimin päällikkö Arto Kumpumäki on kiireinen ennen viimeistä osakilpailua, mutta kaikki näyttää varsin hyvältä.

- Nikon ja Janin SM-kausi 2018 on ollut vuoristorataa, kummallakin on ollut sekä onnistumisia että epäonnea. Ennen viimeistä kisaa molemmat ovat ajaneet testejä ja testikilpailuja. Valmistautuminen on hyvällä mallilla, kuskit autoihin tyytyväisiä ja nyt voi vaan toivoa ja odottaa onnistumisia molemmilta. 

- Arttu saa käskytettäväkseen samanlaisen turbo-Fiestan, millä hän sai hyvän vauhdin Jyväskylän MM-rallissa. Saa nähdä, mihin hän yltää jos kaikki menee nappiin. 

Tiimien SM-sarjassa Ford Motorcraft on ennen viimeistä osakilpailua neljäntenä.

Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa