Facebook Twitter Email Pinterest

Aleksi Röyhkiö päätti SM-kauden komeasti palkintopallille

01.10.2018 / Jarno Saari

Viikonloppuna ajettiin Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu Turun ja Salon suunnalla. 18-vuotias sarjatulokas Aleksi Röyhkiö onnistui nopeilla sorapätkillä loistavasti ja nousi toisen kerran palkintopallille tasaisessa SM3-luokassa.
 
Renault Twingo-kuljettaja ei ollut kovin tyytyväinen lyhyen avauspäivän antiin, kun kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli kuudes.Tahti kohentui selvästi toisen päivän erikoiskokeilla, kun AKK Driver Academyn kuljettajalupaus löytyi EK-ajoissa kolmen nopeimman joukosta. Niinpä sijoituskin alkoi nousta kohti kärkikolmikkoa.
 
Toiseksi viimeisellä pätkällä Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren sitten nousivat kolmanneksi, kun Suomen mestari Jaro Kinnunen menetti aikaa rengasrikkoon.
 
Röyhkiön edelle ehtivät kokeneet kuskit Samuli Vuorisalo ja Joonas Lindroos, jotka saivat SM-sarjasta himmeämmät mitalit. Röyhkiön 
sarjasijoitus oli lopulta seitsemäs.
 
- Tietysti on hieno tunnelma, kun pystyimme vastaamaan haasteeseen ja nousemaan toisen kerran podiumille. Se ensimmäinen kerta oli kaikille yllätys, mutta nyt tätä jo osattiin odottaa ja tosissaan tavoitella, Aleksi Röyhkiö totesi.
 
- Turun seudun tiet olivat vaativia ja erittäin nopeita. Nautinnollista oli ajaa, kun kaikki toimi. Ajorytmi oli toisena päivänä hyvä ja nuottien kanssa myös kaikki natsasi.
 
- Nyt katseet suunnataan jo ensi kauteen. Tarkoitus on treenata entistä kovempaa, jonka jälkeen tavoitellaan vielä parempia sijoituksia. Askel askeleelta mennään uralla eteenpäin, Röyhkiö päätti.
 
Kuva:Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa