Facebook Twitter Email Pinterest

Männyn mitalijahti kaatui finaalirallin avauspäivänä

02.10.2018 / JiiVee Korpela

Marko Männyn taistelu rallin SM-sarjan SM1-luokan mitalista kuihtui ulosajoon sarjan viimeisessä osakilpailussa Turun ja Salon maisemissa. Männyn käskemä JTR Racingin Skoda Fabia R5 -ralliauto suistui ulos tieltä kilpailun ensimmäisen päivän kolmannella erikoiskokeella.

Mänty, joka ei koskaan ole viihtynyt rallien lyhyillä yleisöpätkillä, aloitti kisan miehekkäästi tuuppaamalla Metsämäen raviradalle rakennetun pyörityksen kolmanneksi nopeimpaan aikaan. Toisella erikoiskokeella pohja-aika karkasi muutamalla sekunnilla ja kolmannella sitten lipsahti. 

- Ei siinä paljon vikaan mennyt. Minulta vain jäi kuulematta nuotin loppu pitkään jatkuvassa kurvissa. Yritin kääntää loppuun saakka ja näytti jo siltä, että ojaa kyntänyt takapää nousee takaisin tielle. Ei noussut, kun heinikosta löytyi kivi, joka kaatoi auton, Mänty selvitti. 

-Kaato oli sen verran kevyt, että autolla olisi pystynyt jatkamaan kisaa lauantaina, mutta ei siinä olisi enää ollut mitään järkeä. Kun mitali karkasi, ei jollakin pisteellä olisi ollut enää merkitystä. Huonolla fiiliksellä ajaessa olisi voinut tulla lisää vahinkoa.

SM1-luokan loppupisteissä kuudenneksi pudonnut Mänty keräsi kolmesta viimeisestä osakilpailusta vain kuusi pistettä. Pohjanmaa Rallin voittokamppailu päättyi ulosajoon viimeisellä erikoiskokeella. Sastamalassa rengasongelmat ja tekniset viat hyydyttivät vauhdin ja finaaliralli jäi kesken.

- Se on vain niin, että kun mukana ei ole yhtään onnea, niin tulos on sen näköinen miltä nyt loppukausi näytti. Pitää kiittää koko porukkaa, joka on jaksanut tämänkin kauden olla tiiviisti mukana tässä rallitouhussa. Nyt silitellään Skoda kuntoon ja mietitään mitä jatkossa tehdään, Mänty heittää.

Mäkelä kiittää 

Männyn kartanlukijan pestiä viimeiset kahdeksan vuotta menestyksellä hoitanut nokialainen Joni Mäkelä kuittaa kaudesta karttureiden puolelta luokan viidennen sijan. Se jää tällä erää nokialaisen viimeiseksi sijoitukseksi SM-sarjassa. Iltapäivälehtiä lainaten – päätökseen ei liity dramatiikkaa.

- Olen ollut mukana ralleissa tiiviisti 16 vuoden ajan, joko itse kilpailijana tai sitten kartturina. Leipätyö on kuitenkin ihan muuta kuin rallia ja nyt pitää vetää välillä vähän henkeä. Oma Escort on tallissa ja jos oikein alkaa poltella, niin sillä voin käydä kurvailemassa, Mäkelä kirkastaa.

- Yksi on kuitenkin varmaa. Yhteiset rallit Markon kanssa eivät unohdu. Täytyy kiittää Markoa ja koko tiimiä – kivaa on ollut.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa