Facebook Twitter Email Pinterest

Kausi ajettiin päätökseen viikonloppuna - Lähdeniemi paras Ford Motorcraft-kuski TeijoTalot-rallissa

04.10.2018 / Anu Haapalainen

Ralli SM -kausi 2018 päättyi viime viikonloppuna Turun ja Salon seudulla ajettuun SM TeijoTalot-ralliin. Autourheilu osoitti Ford Motorcraft Rally Teamin kuljettajille kisassa nurjan puolensa, tuloksena oli harmittavasti kaksi keskeytystä.

Päätösosakilpailun valopilkku oli vasta toista SM-osakilpailua Ford Motorcraft Rally Teamissa ajanut 18-vuotias Arttu Lähdeniemi. Nuoren punkalaitumelaisen kisa ei alkanut mitenkään lupaavasti, mutta loppua kohti meno parani ja vauhtia alkoi löytyä.

- Kisan alku perjantaina meni huonosti, koska meillä lisävalo-ongelmia eikä oikein nähty eteemme. Eroa kärkeen tuli siitä syystä reilusti. Lauantai menikin sitten jo paremmin, vaikka kärkeen jäätiin vähän liikaa, kertoi Lähdeniemi kisan jälkeen.

Ennen kauden päätostä laihialainen Niko Mäkinen oli pronssimitalin syrjässä kiinni. Kaksi vuotta tiimin väreissä kilpailleen Mäkisen ja kartturi Jarno Ottmanin matka katkesi kuitenkin harmittavasti jo toiselle erikoiskokeelle, kun eturengas taittui auton alle. Näin SM-mitalille oli heitettävä haikeat hyvästit.

- En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä, mikä siinä tilanteessa oli. Mitali oli niin lähellä mutta silti niin kaukana. Suuri pettymyshän tämä oli koko tiimille, kun kovasti tehtiin hommia että se mitali sieltä haetaan, kertoi pettynyt Mäkinen.

Myös Jani Luhtaniemi koki karvaan pettymyksen viimeisessä SM-osakisassa. Perjantain erikoiskokeet eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan, ja lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Luhtaniemi ajoi kovasta vauhdista ulos. Rajun näköisessä tilanteessa oli aineksia pahempaankin, nyt selvittiin onneksi säikähdyksellä ja peltivaurioilla.

- Perjantai ei mennyt ihan nappiin ja lauantaina päätettiin laittaa kaikki peliin, ettei podiumpaikka jäisi ainakaan yrityksestä kiinni. Harmittaa tosi paljon päättää kausi keskeytykseen, totesi Luhtaniemi.

Ralli SM -kaudella 2018 ajettiin yhteensä seitsemän osakilpailua, joista kolme talvella ja neljä kesällä. Motorcraftin kuljettajat kilpailivat SM3-luokassa Ford Fiesta R2T -autoilla. Lopputuloksissa Niko Mäkinen oli sijalla 6, Jani Luhtaniemi 9 ja Arttu Lähdeniemi 15. 

- Nikon talvi oli ehdottomasti positiivinen, hienoa suorittamista. Samoin Janin vauhti kesällä. Harmi ettei kumpikaan pystynyt pitämään hyvää suorittamista yllä koko kautta. Nikolla kesäkautta vaikeuttivat tekniikkamurheet ja Janin alkukausi meni pipariksi ulosajojen myötä, analysoi tiimipäällikkö Arto Kumpumäki koko kauden tiimiä edustaneiden kuljettajien edesottamuksia.

- Arttu on nuori kuljettaja, joka väläytti hyvää vauhtia aika-ajoin. Saa nähdään mihin hän yltääkään, kunhan kokemusta ja kilometrejä tulee lisää.

Ford Motorcraft Rally Team osallistui myös tiimien suomenmestaruussarjaan, jossa sijoitus oli viides.

- Emme asettaneet mitään tavoitteita tiimien mestaruussarjan suhteen. Tiimin perusajatushan on auttaa nuoria kuljettajia ralliuran alkuvaiheessa. Kuskit itse asettavat omat tavoitteensa kaudelle, ja totta kai sitä toivoo ja auttaa parhaansa mukaan, että kaverit pärjäisivät. Ainahan sitä on mukavampaa menestyä, naurahtaa Kumpumäki.

Kuva:Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa