Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa tekee vahvan paluun SM-sarjaan

17.01.2019 / Jarno Saari

Kolminkertainen rallin Suomen mestari Jari Ketomaa ei ole 10 vuoteen ajanut täyttä sarjaa kotimaan rallipoluilla. Tänä aikana mikkeliläinen on kilpaillut MM-sarjan ralleissa sekä Aasiassa ja Euroopassa.
 
Nyt aika oli kypsä paluulle tuttuihin maisemiin. Kausi alkaa viikon kuluttua Rovaniemen Arctic Lapland Rallilla, jota kilpailua Ketomaa 
odottaakin innolla.
 
- Kovin montaa tuttua kilpakumppania ei enää sarjassa ole. Vastaavasti uusia nimiä on noussut sarjan kärkiryhmään. Tosi kova taso on kotimaassa nykyään, joten kukaan ei saa mitään ilmaiseksi, Ketomaa tiedostaa.
 
Tammikuussa Suomeen ja Ketomaa Racingille rantautui Fordin kansainvälistä rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin rakentama Fiesta R5 -auto. Kyseinen automalli on Ketomaalle tuttu menneiltä vuosilta 15:stä MM-rallista, joista hän saavutti 11 podiumsijaa WRC2-luokasta.
 
- Ennakkotestit pääsen ajamaan juuri ennen Rovaniemelle lähtöä. Aikataulu on ollut kiireinen, mutta ennakkovalmistelut on tehty 
tehokkaasti oman tiimin kesken.
 
- Meillä on nyt alkamassa hieno projekti, joka tähtää tuleville vuosille ja vieläkin pidemmälle tulevaisuuteen. Tällä kaudella tiimi kilpailee SM-sarjan kahdessa kovatasoisimmassa luokassa, Ketomaa selvittää.
 
Töitä nuorten kuljettajien eteen
 
Uusi rallitiimi Ketomaa Racing on ostanut M-Sportilta myös Ford Fiesta R2-mallit, joita tarjotaan nuorten kuljettajien käyttöön. Uuden 
rallitiimin tulevaisuuden tavoitteena on tuottaa ammattimaisia kuljettajia kohti rallin kansainvälistä huippua.
 
- Tulemme auttamaan nuoria kuljettajia eteenpäin urallaan. Tiimin ensimmäinen kiinnitys kuljettajaksi oli Ajari Piironen. Itse koulutan ja konsultoin nuoria tiimissämme eteenpäin, tiimin johtajana toimiva Jari Ketomaa kertoo.
 
Tiimillä on käytössä kaksi SM3-luokan etuvetoista Fiestaa. Kaluston osalta ei haluttu jättää mitään sattuman varaan, joten syntyi päätös käyttää mestaritiimin tekemiä autoja. Tuore rallitiimi on saanut kasaan merkittävän kumppaniverkoston.
 
Ketomaa Racingilla on jo Fiesta R2T 2018 -malli, jolla Ajari Piironen on testannut alkutalven aikana. Tilauksessa on myös 2019-mallinen Fiesta, joka saapuu Suomeen juuri ennen Arctic Lapland Rallia.
 
Ketomaa Racing -tiimi hakee parhaillaan nuorta kuljettajaa tiimin väreihin kilpailemaan toisella Fiesta R2 -autolla.
 
Kuva:Havuja photography/TK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa