Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm esittelee uuden Volkswagen Polo GTI R5:n Rovaniemellä

22.01.2019 / Marko Mäkinen

Viime kaudella ralli SM1-luokassa SM-hopealle sijoittunut ja Arctic Lapland -rallin yleiskilpailussa toiseksi ajanut Emil Lindholm, 22, ja hänen kartanlukijansa Mikael Korhonen, 33, esittelevät ralli SM-sarjan avauksessa GRX-tallin upouuden Volkswagen Polo GTI R5 ralliauton.

Uuteen autoonsa Lindholm pääsi ottamaan ensi kertaa tuntumaan ennen joulua, jonka jälkeen kokemusta on kertynyt kahdessa lisätestissä.

- Meille ei ollut tarkoitus ajaa Rovaniemellä enää ennakkotestiä, mutta automme on sen verran uusi että päätimme ajaa Napapiirillä vielä yhden varmistavan lisätestipäivän. Olemme ajaneet testeissä vähemmän kilometrejä kuin normaalisti, mutta samalla olemme tehneet työtämme entistä laadukkaammin. Olemme käyneet uuteen autoon liittyviä asioita yksityiskohtaisesti läpi.

Lindholm kertoo, että auton rakentanut Volkswagen Motorsport ajoi Polo GTI R5:n kehitystyövaiheessa yhden viikon lumitestejä viime talvena Ruotsissa.

- Kenelläkään ei ole kokemusta automme voimansiirron tai jousituksen säädöistä Arctic-rallin tapaisessa tiestössä. Esimerkiksi auton oikean korkeuden löytäminen on erittäin merkittävä ja haasteellinen asia. Ralli näyttää, miten olemme säädöissämme ennakkoon onnistuneet, Lindholm toteaa.

Arctic Lapland-ralliin Lindholm osallistuu neljättä kertaa. Vuosi sitten tuloksena oli hieno kakkostila. Esiintyminen uuden ja seuratun auton ratissa ei tuo Lindholmille lisäpaineita.

- Tavoite ajaa kärkeen, oli kalusto sitten mikä tahansa. Vuosi sitten saatiin hyvää kokemusta ja ajoimme EK-ajoissa kärkipään aikoja, joten miksi sama ei onnistuisi tänä vuonna, Lindholm kysyy.

- On kuitenkin hienoa lähteä uudella automallilla mittaamaan ensi kertaa omaa ja muiden vauhtia. Mielenkiinnolla odotan jo starttia. Reitillä on aiempiin vuosiin verrattuna vähemmän lunta, mutta toisaalta aika paljon uutta: pätkiä ajetaan eri suuntaan ja vähän eri tavalla kuin ennen. Vain kolme pätkää ovat identtisiä viime vuodesta ja se on yksistään hyvä asia. Olen varma että meillä on reitille hyvä nuotti, josta pystyy ajamaan kovaa, Lindholm muistuttaa.

Lindholm starttaa perjantaina rallireitille lähtönumerolla 2, rallidebyyttiä ajavan F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen perään.

Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 855,27 km. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 243,78 km. Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12:00 Rovaniemen Lordiaukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Yötauolle Rovaniemelle autokunnat saapuvat illalla noin klo 21:00. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on viisi pitkää erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 141,71 km. Rallin maaliin Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen noin klo 18:50.

Kuva: Team GRX

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa