Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Kiviniemi luottavaisena Ralli SM -kauden kynnyksellä

24.01.2019 / Jarno Saari

Rovaniemeltä käynnistyy jo perinteiseen tapaan Ralli SM -sarja, jonka avauskilpailun, kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallin, lähtölippu heilahtaa perjantaina puolen päivän aikaan.
 
Yksi SM1-luokan mielenkiintoisista nimistä on Kristian Kiviniemi, joka kilpailee Skoda Fabia R5 -autolla ja TGS Worldwide -tiimin huippukalustolla. Lupaavia otteita edellisillä kausilla esittänyt kuljettaja pääsee nyt ajamaan täyden kisakauden kilpailukykyisellä autolla.
 
- Lähtökohdat ovat oikein hyvät, sillä ennakkovalmistelut on tehty huolella. Vuodenvaihteen jälkeen oli kahden päivän ajotreenit ja sitten tammikuun puolivälissä ajettiin vielä monella tiellä TGS-tiimin kanssa. Auton puolesta kaikki on kunnossa, Kiviniemi toteaa.
 
- Viime kaudella ajoin kolme kilpailua soralla samanlaisella Fabia R5 -kilpurilla, mutta nyt on edessä tällä autolla ensimmäinen talviralli. Testeissä keskityimme säätämään autoa juuri Tunturin tiestöä silmällä pitäen.
 
Kiviniemellä on vaihtunut kartanlukija alkavalle kaudelle, kun uutena kasvona tiimissä aloittaa Enni Mälkönen, jolla on kokemusta kaksi- ja nelivetoisten luokista.
 
- Yhteistyö Ennin kanssa on alkanut positiivisissa merkeissä. Olemme tehneet paljon nuottiharjoituksia. Uskon, että meillä on paketti kunnossa, sekä kuljettajien että kaluston osalta. Olo on luottavainen.
 
- Tavoitteena on yltää mitaleille kauden päätteeksi. Taso on ehdottoman kova SM1-luokassa, joten kovaa täytyy ajaa. Myös nyt avauskilpailussa täytyy tähdätä kolmen nopeimman joukkoon, Kiviniemi päättää.
 
Arctic Lapland Rallin kokonaispituus on 855 kilometriä. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 243,78 km. Ralli käynnistyy perjantaina kello 12.00 Rovaniemen Lordiaukiolta.
 
Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Yötauolle Rovaniemelle autokunnat saapuvat illalla klo 21.00. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 7.00. Päätöspäivän ohjelmassa on jälleen viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 141,71 km. Maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 18.50 alkaen.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa