Facebook Twitter Email Pinterest

AKK:n Flying Finn näkyi ja kuului Ralli SM -avauksessa

24.01.2019 / AKK:n Flying Finn näkyi ja kuului Ralli SM -avauksessa

AKK:n Flying Finn näkyi ja kuului Ralli SM -kauden avauskisaa ennakoineessa yleisötapahtumassa - F1-tähti Valtteri Bottas esikuvana nuorille 

Flying Finn: Valtteri Bottas Experience -tapahtuma keräsi tuvan täyteen rovaniemeläisiä Sampokeskukseen. Elämänsä ensimmäiseen ralliin starttaavan Valtteri Bottaksen ohella yleisö pääsi kuulemaan tunnelmia nuorilta rallilupauksilta, Aleksi Röyhkiöltä ja Emil Lindholmilta. Tapahtuman kattoteema, suomalaisen autourheilun kuljettajapolku tiivistyi paitsi kuljettajissa itsessään, myös hyväntekeväisyyshuutokaupassa, jonka tuotto ohjattiin AKK:n Flying Finn -nuorisotoiminnan hyväksi.

Tapahtuman odotettu vieras Bottas asteli hyväntuulisena suoraan nuotin teosta lavalle kertomaan sukelluksestaan rallin maailmaan. 

- Olen nauttinut paljon. Opeteltavaa lyhyessä ajassa on valtavasti, mutta kaikki on sujunut isommitta ongelmitta. Matkan varrella on sattunut toki kaikkea hauskaa, ja viime yönä vielä unissanikin kuulin kartanlukijani Rautiaisen Timon äänen ja nuotteja päässäni, nauratti Bottas yleisöä.

F1-ammattilainen antoi tunnustusta ralliammattilaisille ja kiitteli ”Flying Finn – Tehtävä Tunturissa” -projektinsa mahdollistaneita tahoja, Konecranesia, Westprota ja AKK:ta. Tuki Flying Finn -nuorisotyölle konkretisoitui ajokengissä, jotka Bottas lahjoitti huutokaupattavaksi tapahtuman yhteydessä.

- Aloitin itse kartingin 6-vuotiaana ja silloin minua pidettiin lähes hulluna, kun kerroin F1-haaveistani, mutta itse jaksoin tavoitteisiini uskoa. Siksi haluan tukea nuoria harrastuksen pariin ja kannustaa heitä, jotka haluavat tavoitella unelmiaan, Bottas summasi.

Flying Finn Future Star vauhdittaa rallilahjakkuuksien tietä kohti maailman huippua 

Tapahtumassa lavalle nousivat myös Ralli SM -kautensa Rovaniemellä käynnistävät nuoret rallilupaukset Aleksi Röyhkiö ja Emil Lindholm.

Röyhkiö lähtee jahtaamaan SM3-luokassa muun menestyksen ohella Flying Finn Future Star -kilpailun pääpalkintoa, täyttä osallistumispakettia ja näytönpaikkaa 1.-4.8. ajettavaan Neste Ralliin. Hyvin menneen valmistautumisen ohella tunnustusta sai myös AKK:n nuorisomaajoukkue, johon Röyhkiö kuuluu.

Tuki Flying Finn Academyltä on ollut tärkeää. Valmennusohjelma tukee valmentautumisessa monipuolisesti, ja auttaa omassa henkilökohtaisessa kehityksessä, Röyhkiö kuvailee.

SM1-luokassa viime vuonna hopeasijan napannut Lindholm toppuutteli hymyillen tämänvuotisia voitto-odotuksia, mutta kertoi odottavansa kauden alkua mielenkiinnolla. Tulevaisuuden Tähti –kilpailun voittaja 2017 paljasti seuraavansa myös Flying Finn Future Star -kilpailun (ent. Tulevaisuuden Tähti) etenemistä mielenkiinnolla.

- Tietenkin taistellaan kärkisijoitusta, mutta kisa on kaksipäiväinen ja olosuhteet ovat haastavat, joten kaikkea mahdollista voi tapahtua, Lindholm muistutti arktisen rallin arvaamattomuuksista.

Lisätiedot:
Flying Finn: Valtteri Bottas Experience ja Flying Finn – Tehtävä Tunturissa:
Rita Pasanen, rita.pasanen@autourheilu.fi, 044 5459919

Flying Finn -viestintä:
Suvi Nisula, suvi.nisula@autourheilu.fi, 040 8426155

Autourheilun lajiliiton, AKK:n, Flying Finn on kuljettajien kehityspolku ja edustaa kokonaisvaltaista nuorisotyötä suomalaisen autourheilun hyväksi nyt ja tulevaisuudessa. Lue lisää: www.flyingfinn.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa