Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaalle kolmas palkintosijoitus Tunturirallissa - "Hyvä luotto jäi ajamisesta"

28.01.2019 / Jari Hotti

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo sijoittuivat Rovaniemen ympäristössä perjantaina ja lauantaina ajetussa rallin SM-sarjan avausosakilpailussa, Tunturirallissa, toiseksi. Kyseessä on Asunmaalle uran kolmas palkintosijoitus tässä legendaarisessa kilpailussa.

Teemu Asunmaa ja Jani Salo kävivät rallin SM-sarjan kauden avanneessa Arctic Lapland Rallyssa, Tunturirallissa, kovaa taistelua kakkossijasta Juha Saloa vastaan. Mahdollisuudet yleiskilpailun voittoon menivät käytännössä jo perjantaina, kun voittoon ajanut Emil Lindholm hyödynsi lähtöpaikkansa parhaalla mahdollisella tavalla repäisten tuntuvan eron haastajiin nähden. Viikonlopun kirosanaksi kilpailijoiden keskuudessa muodostui lumipöly.

- Kyllä se voitto karkasi jo perjantaina ja olisi se karannut viimeistään tänään lauantaina, lumipöly oli niin kova, ettei siihen pysty vastaamaan. Juhan kanssa ajettiin sitten kilpaa ja se päättyi meidän eduksi tällä kertaa, Asunmaa kertasi viikonlopun tapahtumia.

Siinä missä Lindholm ajoi Valtteri Bottaksen perässä isolla lähtövälillä, lähtivät takana tulleet muut SM1-luokan kilpailijat reitille minuutin välein. Asunmaan mukaan muitakin haasteita mahtui matkan varrelle, Tunturiralli oli tänä vuonna jopa enemmän kuin maineensa veroinen.

- Ei ollut helppoa. Niin kova pakkanen ja kova jää, oli liukasta. Sitten se pöly siihen vielä päälle. Paljon tulee tilanteita ja penkkaan osumisia. Läpi kuitenkin tultiin tänä vuonna ja ok pisteet, niin tästä on hyvä lähteä Kouvolaan, 25 pisteen potin kerännyt Asunmaa kommentoi.

Asunmaalle palkintosijoitus Tunturirallissa oli yleiskilpailun osalta kolmas. Kaksi vuotta sitten tuli voitto ja kolme vuotta sitten sijoitus oli myös toinen.

- Hyvä luotto jäi ajamisesta. Ja Janin kanssa päästiin ajamaan ensimmäinen kilpailu yhdessä ilman virheitä, niin tästä on hyvä jatkaa. Auto käyttäytyi aika hienosti omaan ajotyyliin. Pieniä viilauksia ehkä tehdään Kouvolaan vielä, Asunmaa suunnitteli lopuksi.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Kuva: Jari Nurminen / RPF

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa