Facebook Twitter Email Pinterest

Ketomaa Racingilla lupauksia herättävä avaus SM-sarjassa

31.01.2019 / Jarno Saari

Uusi kotimainen rallitiimi Ketomaa Racing joutui kokemaan kovia, kun Ralli SM-kausi käynnistyi viime viikonloppuna Rovaniemellä. Tiimi kilpailee nelivetoisten ja kaksivetoisten kahdessa pääluokassa, mutta pistetili jäi vielä epäonnisten vaiheiden jälkeen avaamatta.
 
Kotimaan ralleihin paluun tehnyt Jari Ketomaa oli aidosti innostunut uudesta haasteesta sekä tammikuun alussa M-Sportilta saapuneesta Ford Fiesta R5 -mallista.
 
Kokenut mikkeliläinen piti Arctic Lapland Rallin alkupätkillä hallussaan neljättä sijaa ja ylsi parhaimmillaan EK-ajoissa kolmanneksi.
 
- Hienon alun jälkeen meidän matka päättyi EK4:n lähtöön, kun moottorin käyntihäiriöt alkoivat siirtymällä. Autosta hajosi niinkin pieni osa kuin ahtopainetta mittaava anturi. Meillä oli se varaosa, mutta tietenkin se oli huoltoparkissa, Ketomaa totesi.
 
- Vauhti on hyvällä tasolla vähäiseen ennakkotestiin nähden. Nyt selkeästi tiedän mitä täytyy parantaa, että ollaan paremmassa vauhdissa seuraavassa kisassa. Kouvolassa olosuhteet ovat selkeästi tasapuolisemmat, kun pölyhaittaa tuskin on kenellekään siinä määrin mitä sitä Rovaniemellä oli.
 
Tammikuun puolivälin jälkeen Suomeen ja Ketomaa Racingille rantautui myös 2019-mallinen Fiesta R2, jonka rattiin pääsi heti tuoreeltaan tiimin nuori lupaus Ajari Piironen.
 
- Ajari teki oikein hyvää työtä rallin ajan ja osoitti ammattimaisuutensa ajamalla juuri sillä tasolla, joka meillä tällä hetkellä on. Auto oli täysin uusi, ja hän paransi ajoaan koko kisan ajan. Nuorukaisella on vielä paljon kehitettävää, ja meillä on suunnitelma, jonka avulla edetään kohti luokan kärkeä, Ketomaa kiitteli.
 
Piironen oli parhaimmillaan SM3-luokassa toisena ja vielä aivan rallin loppuvaiheessa kolmantena, mutta viimeisellä EK:lla lumipölyn sokaisemana hän suistui lumipenkkaan.
 
- Nyt meidän tiimin ensimmäinen ralli on tässä muodossa ohi. Tämä oli merkittävä ponnistus kaikilta tiimin jäseniltä. Olen ylpeä tekemästämme työstä ja kehityksestä, joka näin lyhyessä ajassa saatiin aikaiseksi. Kouvolan osakilpailu koittaa jo parin viikon kuluttua. Se tulee eteen nopeasti, mutta olemme jo siihen valmistautumassa, Jari Ketomaa summasi.
 
Teksti: Jarno Saari
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa