Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajari maltillisin ajatuksin O.K. Auto-ralliin

12.02.2019 / Jani Seppälä

HeiUA:n 17-vuotias Sami Pajari ajoi kartanlukijansa Antti Haapalan (KR-TEAM) kanssa SM-sarjan avauksessa Arctic Lapland Rallyssa monien vaiheiden jälkeen SM3-luokan kolmanneksi. Uran ensimmäiset SM-pisteet, sekä tiimipisteet GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa otettiin ilolla vastaan. Saman tiimin Lauri Joona (SAU)  ajoi luokan toiseksi, voiton matkatessa Nuorten Cupin 2017 voittajan, Roni Kaupin (LakUA) mukaan. Tiimipisteissä edellä on vain Printsportin ykköstiimi.
 
Kouvolan osakilpailua odotellessa on ajotuntumaa pidetty yllä AKK:n Flying Finn Academyn leirillä Keuruun Lautaperässä, jossa kartturin virkaa tuurasi Jussi Kumpumäki. Päivän aikana ajokilometrejä kertyi noin 80. 
 
- Nollan tuntumassa ollut lämpötila toimi hyvänä treeninä Kouvolan osakilpailua varten, kun nuoska hiljalleen ajourasta poistui ja päästiin hieman puhtaan boorin makuunkin. Auto on käteen sopiva ja suurimmat remontit tässä valmistautuessa onkin hakea teipparilta puskureihin uudet teippaukset Rovaniemen hankituhojen tilalle, kertoilee Sami kuulumisiaan.
 
Kouvolassa on luokassa mukana 15 osallistujaa. Avauskilpailun väliin jättäneistä vauhtimittarina muille toimii moninkertainen SM-mitalisti Joonas Lindroos (TullUA), jonka lisäksi mukaan tulevat esimerkiksi Tulevaisuuden Tähti 2018 Henri Hokkala (ALTI), sekä aina mielenkiintoiset Jalasjärven vauhtiveljekset Heikki ja Juho Koski-Lammi.
 
- Kouvolassa ei varmasti ole pakkaslumen aiheuttamaa pöllyämistä. Toivotaan että minkäänlaiset sumat eivät nyt ratkaise tuloksia, vaan saataisiin ajaa kilpailun läpi ilman että kukaan moisista kärsii. Märkien lumipenkkojen imu voi kuitenkin olla arvaamaton. Niin kovia ukkoja on viivalla että yhtään pistettä ei tule helpolla. Perjantaina ajetaan pitkän nuotituspäivän päätteksi vielä illan pimeydessä pari ek:ta, valppaana on syytä pysytellä, kertaa Sami maltillisesti.
 
 
Pajari - Haapala kaksikko kilpailee numerolla 34
 
Kuva: Flying Finn Academy ajopäivä / Sami Pajari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa