Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa lähempänä kärkeä Kouvolassa, pyörähdys pudotti podiumilta

18.02.2019 / Jarno Saari

Ford Fiesta R5 -kuljettaja Jari Ketomaa oli kauden toisessa SM-osakilpailussa Kouvolassa hyvässä vauhdissa, mutta pyörähdys verotti sijoitusta yhdellä pykälällä. Maalissa hän oli neljäs ja eroa voittoon ajaneeseen Teemu Asunmaahan oli 48,1 sekuntia.
 
Ketomaa aloitti kisan räväkästi kakkos- ja kolmossijoilla ollen SM1-luokassa Asunmaan kanssa samalla sekunnilla EK2:n jälkeen. Vielä neljännen erikoiskokeen jälkeen eroa kärkeen oli vain 4,6 sekuntia.
 
Viides kiirustaival sitten pudotti Ketomaa Racingin asemia, mutta onneakin oli matkassa, sillä auto pyörähti kovavauhtisessa paikassa tiellä lumipenkkojen välissä.
 
- Nuotti oli paikkaan turhan optimistinen ja oli sitä vauhtiakin liikaa. Keli oli myös muuttunut nuotituksen jälkeen, eikä rengas tarttunut lumisohjoon, selvitti lähes puoli minuuttia menettänyt Ketomaa.
 
- Huonommalla tuurilla ralli olisi voinut päättyä hankeen, mutta onneksi auto luisui ja pyörähti tietä pitkin. Harmillinen virhe se oli, kun siinä meni saumat palkintopallille.
 
- Vauhtimme oli kilpailukykyisemmällä tasolla kuin avauskilpailussa. Myös kuljettajan ajorytmi ja tuntuma oli parempi. Tästä on hyvä jatkaa kohti Joensuun Itärallia, joka ajetaan 2. maaliskuuta, mikkeliläinen 
päätti. 
 
Juniorilla epäonnea
 
Ketomaa Racingin värit olivat hyvin edustettuina myös etuvetoisten autojen SM3-luokassa, jossa Ajari Piironen kilpailee M-Sportilta 
hankitulla Ford Fiesta R2:lla.
 
Nuorukainen oli päättänyt ajaa järkevästi ja tehdä puhtaan suorituksen vaativilla Kouvolan ralliteillä. Kilpailun alkuosalla Piironen oli 
luokassa seitsemäntenä.
 
Parempaakin olisi ollut tarjolla rallin loppuosalla, sillä hän kellotti luokkansa kolmanneksi parhaan ajan EK5:lla. Kyseisellä pätkällä auton keula vaurioitui hypyssä, joka aiheutti keskeytyksen seuraavalla siirtymällä.
 
- Hyppy ei ollut mitenkään raju, mutta puskurin alalippa vääntyi ja vaurioitti jäähdytintä. EK:n jälkeen huomasin, että nesteet valuivat syyläristä. Keskeytys tietenkin harmittaa, mutta alkukausi on näyttänyt, että teemme myös asioita oikein, Piironen summasi.
 
Ajari Piironen
 
Kuvat: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa