Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm taistelemaan ralli SM-voitosta Joensuuhun

27.02.2019 / Marko Mäkinen

Edellisen SM-rallin Kouvolassa Ruotsin MM-rallin takia väliin jättänyt GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen palaavat ralli SM-sarjaan takaisin talvikauden viimeisessä SM-osakilpailussa Joensuussa. SM-avauksen Arctic Lapland -rallin Rovaniemellä voittanut kaksikko starttaa tulevana lauantaina Itäralliin SM-pisteiden kolmannelta sijalta lähtönumerolla 4.

- Ruotsin MM-rallista saimme jälleen paljon hyvää ja tärkeätä kokemusta muun muassa uudesta autostamme. Automme on hyvässä iskussa, joten en usko, että teemme torstain testin jälkeen autoomme sen kummempia säätömuutoksia Itäralliin. 

- Volkswagen on itse asiassa aiempiin autoihini nähden pienillekin säätömuutoksille selvästi herkempi auto. Jos jotain teemme niin korkeintaan vain hienosäätöä automme jousituksen jäykkyyteen.

Ralli SM-kauden avauksesta voiton ajanut Lindholm lähtee tavoittelemaan hyvää talvikauden päätöstä ja pistepottia viikonlopun kilpailusta.

- Hyvillä fiiliksillä Joensuuhun lähdetään. Voittoa toki tavoitellaan. Kun meillä on pisteissä se yksi sallittu 0-kisa nyt jo alla niin sarjaa ajatellen kaikki pisteet Itärallista ovat meille tärkeitä. 

- Kovaa saa varmasti Joensuussakin ajaa, en epäile sitä yhtään. Lähdetään Itäralliin samalla taktiikalla kuin Ruotsin MM-ralliinkin: tehdään hyvä nuotti, johon luottaa, ajetaan kovaa ja pidetään pää kylmänä, Lindholm suunnittelee.

SM Itäralli käynnistyy lauantaina Joensuun torilta klo 10:01. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,5 km. Rallin maali sijaitsee Joensuun raviradalla ajettavan 1,7 km mittaisen yleisöerikoiskokeen maalissa. Maaliin voittajia odotetaan lauantai-iltapäivästä alkaen klo 17:53.

Emil Lindholm

Kuvat: Timo Anis

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa