Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Eronen Toyota GT86 -mallilla Itäralliin

27.02.2019 / Jarno Saari

Joensuun SM-Itärallissa nähdään Toyota Yaris WRC -auton lisäksi myös TMG:n eli Toyota Motorsportin harvinainen ralliauto, GT86, jolla kilpailuun osallistuu Janne Eronen. Eronen kilpailee R3-luokituksen omaavalla takavetoisella Toyotalla SM4-luokassa.
 
Autourheiluun liittyvien tuotteiden, renkaiden ja vanteiden sekä ajovarusteiden kauppiaana tunnettu Eronen on jo kerran aiemmin 
kilpaillut GT86-mallilla. Se tapahtui kaksi vuotta sitten.
 
- Silloin kyseessä oli soraralli, jota ennen TMG:n tehtaan väki ei ollut automallilla sorapinnalla kilpaillut. Tuon kokemuksen jälkeen kilpurin moottoria on kehitetty ja myös alustan geometriaa on muutettu, Eronen kertoo.
 
- Kävin viime vuonna Saksassa Toyotan vieraana, jonka reissun jälkeen tätä projektia alettiin suunnitella. Nyt edessä on taas jotain uutta, sillä tällä ralliautolla ei ole ennen kilpailtu lumella.
 
Toyota GT86 saapui Suomeen viime viikolla, joten Eronen pääsee tutustumaan autoon kunnolla ennen Itärallia. Viime lauantaina hän ajoi etuautona Kuhmoisissa kansallisessa rallissa, jonka lisäksi ohjelmassa on useamman päivän testijakso.
 
- Kuhmoinen oli auton ja myös nuotin opiskelua pienen rallitauon jälkeen. Maanantain testeissä päästiin alustan kanssa paljon eteenpäin, mutta paljon jäi vielä loppuviikolle hommaa. Autossa on kyllä potentiaalia, kun saadaan pyörä pitämään.
 
Kahdella edellisellä kilpailukaudella Janne Eronen on saavuttanut hyvää menestystä. Ensin lohkesi pronssimitali rallin SM2-luokasta ja sitten saavutuksena oli pronssia myös rallisprintistä.
 
- Tämä on hieno kehitysprojekti, jossa pääsen tekemään töitä ammattilaistiimin kanssa. Otin asian ihan kohteliaisuutena, kun noinkin iso paja luottaa meikäläiseen ralliauton kehitystyöhön liittyvissä asioissa, Eronen päätti.
 
Kuva: KuuzelaPhotos

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa