Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppanen palaa rallin SM -sarjaan

27.02.2019 / Jani Salonen

Rallin SM -sarja saa Joensuun osakilpailussa paluumuuttajan, kun Siikalatvalta tuleva Mika Karppanen tekee paluun SM -ralleihin. Lakeuden urheiluautoilijoita edustava Karppanen on aikaisempina vuosinaan ajanut SM3- luokassa, mutta paluun myötä mies siirtyy SM4 -luokkaan. Luokan lisäksi miehellä vaihtuu myös automalli, mutta merkille Karppanen pysyy uskollisena. Käyttöön on hankittu Citroenin DS3 kilpa-auto, jonka saloihin mies on tutustunut hiljalleen.

- onhan tämä aivan erilainen kilpuri vrt. R2 luokiteltu Citroen, jolla aikaisempina vuosina soratiet tulivat tutuksi. Testiä on ajettu niin kisavauhdilla kuin ihan perinteisten testipätkien muodossa. Tuntuma on muodostunut melko luottavaiseksi, ei ole niin vikuri peli kuin edellinen, toteaa Karppanen uudesta menopelistään. 

Auton vaihto on rauhoittanut miehen menoa. DS3:n tottelee ohjausta huomattavan hyvin, eikä aikaisemmin miehen ajamisessa esiintynyttä rauhattomuutta ole näkyvissä. Syynä tähän mies pitää moottorin laajaa vääntöaluetta, jolloin mutkiin voidaan laskea huomattavasti isommalla pykälällä. Kotiläksyjä on muutoinkin tehty ja Karppanen tunnustaa, kuinka yliyrittäminen kostautui aikaisempina vuosina ulosajojen muodossa. Mies tietää, ettei entiseen voi enää palata ja valmistautumisprosessi Joensuuhun on ollut kattavaa, 

- nyt täytyy saada puhdas kisa alle ja siihen on koetettu valmistautua kaikin keinoin. Jopa sen verran isosti, että erään suhteellisen tunnetun Huttusen oli tarkoitus tarjota kokemustaan auton käskyttämisessä. Nuoren miehen työkiireet koituivat kuitenkin esteeksi, joten niiltä osin jäi kortti vielä käyttämättä, paljastaa Karppanen. 

Joensuun tulostavoitteiden suhteen Karppanen vetäytyy pohtivalle linjalle. Luokassaan neljän joukkoon ajamista voi pitää realistisena tavoitteena, siitä ylemmäs tarvitaan jo sankaritekoja. Taaksepäin katsottaessa ei miehen kokemuksella saati autolla pitäisi jäädä. Uuden tyyppinen rengas on tullut jo tutuksi, joten sen suhteen ei tarvitse jättää kysymysmerkkejä. Epävarmuus tekijänä Karppanen pitää lähinnä Joensuun seudun tiestöä, joka on niin kuljettajalle kuin kartanlukijana toimivalle Markku Tenhulalle suhteellisen vierasta. Kaksikon kokemus rajoittuu yhteen kesäkisaan näiltä seuduilta. Karppanen toteaakin, kuinka ainoa varma asia on, että lentoradalla täytyy äkkiväärässä vuoristoradassa pysyä. 

Kuva: Kari Alatalo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa