Facebook Twitter Email Pinterest

Tervetuloa Joensuuhun SM Itäralliin

28.02.2019 / Timo Louhelainen, SM Itäralli tiedotus

Joensuun SM Itärallin viimeiset järjestelyt ovat loppusuoralla. Täällä odotetaan jo innolla kaupunkiin saapuvaa rallikaravaania, joka täyttää hotellit ja katukuvan. 

Talven säät ovat olleet vaihtelevia viime viikkoina. Onneksi alkutalven runsaat lumisateet pitävät huolen siitä, että penkkoja on vielä jäljellä. Säätiedotuskin lupailee mukavaa pikku pakkasta ja poutaa kilpailuviikonlopulle.

– Viime vuonna järjestimme kilpailun muutaman vuoden tauon jälkeen ja se onnistui yli odotusten. Kilpailusta saatu palaute oli lähes erinomainen ja se antoi uutta potkua koko järjestely porukalle. Tänä vuonna tavoitteemme on suoriutua vielä hieman paremmin ja tarjota Teille kaikille hieno rallielämys SM Itärallin parissa, kertovat kilpailunjohtajat Mika Väänänen ja Vesa Laurell.

Ralli SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailuun lähdetään SM1-luokassa edellisen kilpailun voittajan, Teemu Asunmaan johdolla. Toisena pisteissä on konkari Juha Salo ja kolmantena avausosakilpailun voittaja Emil Lindholm. Hän joutui jättämään edellisen kilpailun väliin osallistuttuaan Ruotsin MM-ralliin. Edellä mainittujen lisäksi kärkikahinoissa nähdään varmasti myös Henrik Pietarinen, Kristian Kiviniemi ja Jari Ketomaa.

SM2-luokassa kauden molemmat kilpailut voittanut Esa Ruotsalainen lähtee hakemaan hattutemppua kartturinsa Hannu Lammisen kanssa. Ville Hautamäki lähtee haastamaan Ruotsalaista 16 pisteen takaa-ajo matkalta. Kolmantena pisteissä on Ari-Pekka Koivisto.

SM3-luokassa pistetilanne on tiukka ennen Itärallia. Kolmen kärki mahtuu viiden pisteen sisään. Pistejohdossa viikonlopun kilpailuun starttaa Roni Kauppi. Toisena on Arttu Lähdeniemi ja kolmantena Aleksi Röyhkiö.

SM4-luokassa osallistujamäärä on ilahduttavan suuri Itärallissa. Tässä luokassa pistejohtajana reitille ampaisee Jani Seppälä. Toisena pisteissä on Sami Korvola ja kolmantena vasta edellisestä osakilpailusta kautensa aloittanut Jesse Turunen.

SM-kärjen lisäksi kannattaa seurata WRC-debyytin tekevää Takamoto Katsutaa. Nuori japanilainen rallilupaus käskyttää Toyotan Yaris WRC:tä ja starttaa reitille numerolla yksi. 

Yleisölle tarjolla on turvallisia ja huikeita katsomoalueita ympäri reittiä. Tänä vuonna järjestäjät ovat panostaneet myös yleisöön, joka ei välttämättä halua lähteä metsäerikoiskokeille. Torille on helppo saapua seuraamaan kilpailun starttia lauantaina kello 10 alkaen. Huoltoparkki puolestaan sijaitsee muutaman kilometrin päässä ja kilpailun huipentava yleisöerikoiskoe raviradalla myös aivan keskustan tuntumassa. Raviradalle pääsee sekä omalla autolla että ilmaisella bussikuljetuksella keskustasta. Kaikista näistä löydät lisätietoja rallioppaasta, joka tulee myyntiin perjantaina 1.3. klo 15. Myyntipaikat ja kilpailujen tarkemmat tiedot löydät SM Itärallin kotisivuilta.

SM Itäralli kotisivut: www.itaralli.fi
SM Itäralli Facebook: www.facebook.com/itaralli2019/
SM Itäralli Instagram: www.instagram.com/itarallijoensuu/

Kuva: SM Itäralli tiedotus

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa