Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Kiviniemi hamuaa kärkeen Joensuun SM Itärallissa

28.02.2019 / Jarno Saari

Talvikausi Ralli SM -sarjassa ajetaan päätökseen tulevana viikonloppuna, kun Suomen huippukuskit mittaavat paremmuuksiaan Joensuun ympäristön hienoilla teillä. Perinteikäs Itäralli on yksipäiväinen kilpailu, jossa ajetaan kuusi erikoiskoetta lauantain aikana.
 
Edellisessä osakilpailussa hienosti kolmanneksi sijoittunut Kristian Kiviniemi on jälleen valmiina kärkikamppailuun TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.
 
- Tämän viikon alussa käytiin ajamassa pienet treenit ja kaikki toimi oikein hyvin. Mitään muutoksia ei lähdetty tässä kohdassa talvikautta tekemään. Ajettiin vaan ja kohennettiin tuntumaa autoon, Kiviniemi totesi.
 
- Joensuun ralleissa on yleensä ollut todella huiput tiet. Viikonlopulle on luvattu vielä pakkaskeliä, joten hienoa on päättää talvikausi hyvissä talviolosuhteissa.
 
Kristian Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen lähtevät liikkeelle samalla tatsilla, jolla edellisessä rallissa Kouvolassa ajoivat.
 
- Varmasti tulee olemaan kova kilpailu, kun kuusi kuljettajaparia lähtee ajamaan voitosta. Palkintopallille on siis kovasti tunkua, Kiviniemi arveli.
 
- Lähdetään heti alusta saakka ajamaan kovaa ja pidetään oma homma kasassa koko päivän. Uskon, että taistellaan taas kärkisijoista. Oma tekemisemme kun toimii, niin voidaan varmasti olla tyytyväisiä lopputulokseen, Enni Mälkönen ennakoi.
 
--
 
Kiviniemen tiimin yhteistyökumppaneiden esittelyssä on nyt Voitelukeskus, joka on voitelualan huippuosaaja ja edelläkävijä alansa kehityksessä. Voitelukeskuksen laajasta ja laadukkaasta valikoimasta löytyy kaikki, mitä huolto vaatii. Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta auttaa asiakasta löytämään parhaat ratkaisut ja tuotteet asiakkaan kohteeseen.
 
Voitelukeskuksen nettisivujen kautta pääsette tutustumaan lisää heidän tuotteisiin ja toimintaan.
 
- Voitelukeskus ja Arto Tonttila ovat olleet vahvasti mukana tukemassa kilpauraani alusta lähtien ja heidän avulla ovat pyörät pyörineet, Kristian kertoi.
 
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa