Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa päätti talvikauden palkintopallille

04.03.2019 / Jarno Saari

Ford Fiesta R5 -kuljettaja Jari Ketomaa ajoi hyvän kilpailun lauantaina Joensuun Itärallissa, joka päätti SM-sarjan talvikauden. Kokenut mikkeliläiskuski oli vaativissa lumiolosuhteissa paremmassa vauhdissa alkukauden kahteen muuhun osakilpailuun verrattuna.
 
Ketomaa Racing -tiimi perustettiin alkutalvella varsin nopealla aikataululla, ja nyt toimivan rallitiimin tekemä työ kantoi hedelmää.
 
SM1-luokassa kolmanneksi sijoittunut Ketomaa ja kartanlukija Henri Arpiainen jäivät voittoon ajaneesta Emil Lindholmista 50 sekuntia. Toiseksi ajanut tuttu kilpakumppani Juha Salo ehti edelle 1,4 sekunnilla.
 
Ford-kuljettaja menetti reilusti aikaa kolmannella erikoiskokeella pienen ajovirheen seurauksena. Risteys valui pitkäksi, jonka jälkeen 
kolmen kärki oli jo hieman karussa.
 
Rallin toinen puolisko kulki Ketomaalta hienosti, kun hän kirjasi EK-sijoitukset 2, 2 ja 3. Kiri onnistui ja Ketomaa ohitti sarjajohtaja 
Teemu Asunmaan.
 
- Tyytyväinen voin olla kilpailun kulkuun, erityisesti loppupätkiin. Toinen sija oli lähellä, mutta se yksi virhe vei ne saumat. Mukava tunne palkita oma tiimi podiumsijalla, Ketomaa totesi.
 
- Sankka lumisade asetti omat haasteensa, mutta me selvisimme liukkaissa olosuhteissa hyvin. En muista, milloin olisin kilpaillut noin lumisilla teillä.
 
- Kiitokset lainakartturi Arpiaiselle hyvästä panoksesta, Henkka on muutenkin ollut tiimille suurena apuna talven aikana, Ketomaa summasi.
 
Ketomaa Racingin värit esiintyivät jälleen myös etuvetoisten autojen SM3-luokassa, jossa Ajari Piironen kilpailee M-Sportilta hankitulla Ford Fiesta R2:lla.
 
Nuorukainen aloitti luokassa kahdeksantena, mutta pienet ongelmat ja osumat lumipenkkaan verottivat aikaa ja sijoitusta. Maalissa tuloksena oli 13. sija.
 
Ralli SM -sarja jää nyt kevättauolle. Sarja jatkuu Riihimäellä 25. toukokuuta.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa