Facebook Twitter Email Pinterest

Eronen ei saanut mitattua Toyota GT86:n vauhtia Itärallissa

04.03.2019 / Jarno Saari

Joensuun SM-Itärallissa harvinaisella Toyota Motorsportin GT86-mallilla kilpaillut Janne Eronen sijoittui värikkäiden ja lumisten vaiheiden jälkeen SM4-luokassa kuudenneksi.
 
Erosen ja kartanlukija Ville Mäkelän ennakkovalmistelut sujuivat kisaviikolla hyvin, ja uusi auto saatiin niin mieleiseksi kuin se kiireisellä aikataululla oli mahdollista.
 
Kaksikon kilpailu ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun olosuhteet eivät suosineet takavetoista ralliautoa. Mahdollisuudet kolmen kärkeen kariutuivat pieneen virheeseen.
 
- Ekalla pätkällä tiedostin, että siellä hävitään, koska kyseessä oli todella pientä tietä. Silti oltiin siellä luokan kolmanneksi nopein. EK2:lle oli tarkoitus ajaa kova aika, mutta se suunnitelma meni mönkään, kun vedin lumipenkkaan heti pätkän alussa. Siinä tuli aikatappiota niin paljon, että ralli oli sijoitusten puolesta taputeltu, Eronen myönsi.
 
- Kilpailun loppupätkillä satoi niin sakeasti lunta, että takavetoisella oli lähes mahdotonta ajaa kilpaa. Ajaminen oli käytännössä sellaista siirtymävauhtia.
 
- Harmittaa, kun tiimin viikon työn tuloksista ei saatu paperille mitään. Me ei saatu mitattua Toyotan todellista vauhtia lainkaan.
Katsotaan tilannetta uudelleen, kun lumet sulaa. Jos silloin vielä tällä kilpurilla ajetaan, niin uskon meidän löytämien säätöjen toimivan sorallakin, Eronen summasi.
 
Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa