Facebook Twitter Email Pinterest

Karppanen Riihimäen SM- ralliin maltillisin odotuksin

23.05.2019 / Jani Salonen

Mika Karppanen aloittaa kesäkautensa Rallin SM-sarjassa maltillisin odotuksin. SM4-luokassa kilpaileva kuljettaja on valmistautunut tulevaan koitokseen rennolla otteella, eikä ota kisan tiimoilta suorituspaineita harteilleen.

- Ei tässä kuuta lähdetä taivaalta hakemaan. Mennään tekemään se mihin ranteet riittävät ja loput on sitten plussaa, Karppanen sanailee kisan alla. 

Karppasen rentoon lähestymiseen on syynsä. Talvikaudelta ei kertynyt kuin pettymyksen kokemuksia, joten tulevaan on helppo lähteä ilman paineita. Ennakkotestit osuivat kohdalleen ja kilometrejä kertyi runsaasti. Merkityksellistä miehen mukaan oli auton huima parantuminen heikompi pohjaisella tiellä, jossa vertailukohteena toimi mm. Citroen C2:lla kellotetut ajat. Eroa entisen ja nykyisen Citroen DS3 kilpurin välillä oli huimasti. Se on hyvä lähtökohta Riihimäelle, sillä näissä maisemissa mies on viihtynyt aikaisemminkin.

- Kaksi vuotta takaperin taidettiin täällä viimeksi ajaa ja tulos oli tuolloin odotuksia kovempi. Toki luokka ja auto oli toinen, mutta ei se poista lähtökohtaisesti hyvää fiilistä. Sillä on iso merkitys, kun lähtövalot sammuvat ensimmäisen erikoiskokeen alussa, toteaa Karppanen. 

Karppasen ja kartanlukijan toimivan Markku Tenhulan kisakausi on edelleen ”mallia tilkkutäkki”. Selkeää kuvaa siitä, montako osakilpailua ajetaan, ei ole tehty. Osakilpailu kerrallaan on tämän hetken ajatus ja näistä kerätyt pisteet toimivat lähtökohtana seuraavaa kisaa mietittäessä. Karppasen puheista nousee kuitenkin selkeä tavoite esiin. Nimen ollessa tuloslistalla kirkkaimman kärjen takana päästään tilanteeseen, jota mies pitäisi työvoittona.  

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa