Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona kärkipaikalta kohti kesän SM-ralleja

24.05.2019 / Lauri Joonan tiedotus

Ralli SM -sarja jatkuu lauantaina Riihimäellä ajettavalla osakilpailulla. SM3-luokassa ajava sastamalalainen Lauri Joona starttaa kesäkauteen luokan ykköspaikalta.

Ralli SM -sarjan talvikausi oli GG Turbo Ford Junior Rally Teamissa kilpailevalle Lauri Joonalle ja kartturi Markus Määttäselle tapahtumia täynnä ja kilpailuiden lopputuloksiin vaikuttivat usein myös muut tekijät, ei pelkästään oma ajaminen. Kauden avauksessa Rovaniemellä Joona jäi edellä ajaneen kilpailijan onnettomuuden seurauksena syntyneeseen ruuhkaan, ja Kouvolan osakilpailussa Joonan kilpailusuoritus hylättiin lopputarkastuksessa. Myöhemmin autourheilun lajiliiton AKK:n vetoomusoikeus hyväksyi Lauri Joonan vetoomuksen ja hän sai pitää SM O.K. Auto Rallin sijoituksen sekä arvokkaat SM-pisteet. Joensuussa puolestaan sankka lumipyry toi omat haasteensa kisaan.

- Vaikka kauden alussa laitetut tulostavoitteet ei ihan täyttyneet, oli hieno huomata, että meidän vauhti riittää kyllä. Ollaan kehitytty paljon ja tästä kun vähän tuurikin kääntyy, voi meiltä kesäkaudella odottaa kärkisijoituksia, summasi Joona talvikautta Joensuussa.

Kaksi kuukautta kestäneen SM-sarjan kilpailutauon aikana Lauri Joona on opiskellut sekä hoitanut edustustöitä mm. yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa.

- Lisäksi ollaan nyt kolmena viikonloppuna säädetty autoa, ajettu testiä ja haettu rentoa fiilistä Riihimäen SM-rallia varten, kertoo Joona.

Riihimäellä ajetaan rallin SM-osakilpailu yhden välivuoden jälkeen. Vuodelta 2017 Lauri Joonalla on nimissään Suomi Cupin luokkavoitto. Ja luokkavoittoa 22-vuotias Joona lähtee tavoittelemaan nytkin.

- Hyvistä asemista saadaan startata kisaan. Lähtönumero on pieni, joten se ei ole välttämättä helppo paikka irtosoran takia. Tavoitteena on kuitenkin jatkaa hyvää omaa ajoa ja nousta kisan jälkeen podiumille.

Ralli SM -sarjan SM3-luokassa kilpaillaan SM-mitaleiden lisäksi myös Flying Finn Future Star -palkinnoista. Kilpailun ensimmäinen osa sisältää Ralli SM -sarjan ensimmäiset viisi osakilpailua, joiden jälkeen viiden parhaan kuljettajan joukkoon ajaneet alle 25-vuotiaat kuskit kutsutaan testeihin, joissa mitataan kuljettajien psyykkisiä ja fyysisiä kykyjä. Testien jälkeen valitaan Flying Finn Future Star -kuljettaja Suomen MM-ralliin eli Neste Ralliin.

Toinen Flying Finn Future Star valitaan kauden päätteeksi. Kriteerit valinnassa ovat samat kuin kesällä. Testien jälkeen valitaan edustaja, joka pääsee ajamaan kaudella 2020 rallin MM-sarjassa JWRC- tai vastaavassa luokassa viisi MM-osakilpailua. 

- Olin jo viime kaudella finaalissa, mutta silloin Suomen MM-rallin ajopaikka meni sivu suun. Nyt tavoitteena on totta kai päästä molempiin testeihin, ja erityisesti tuo ensi kauden JWRC-palkinto on meidän tähtäimessä, Joona toteaa päättäväisesti.

SM Riihimäki-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,43 km. Kisa starttaa lauantaina Riihimäen keskustasta klo 11:01 ja maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 19:32 alkaen. Kisan seurantalinkit löytyvät osoitteesta www.rallism.fi. 

Lisätietoja: Lauri Joona, 044 513 4251, lauri.joona@hotmail.fi

Kuva: Sami Muntila

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 34 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 25 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 20 pistettä SAU (Rally2)
4. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 13 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa