Facebook Twitter Email Pinterest

Katsuta Riihimäen nopein, Huttunen toiseksi WRC-debyytissään

25.05.2019 / AKK

Japanin Takamoto Katsuta oli nopein Ralli SM -sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Riihimäellä. Toyotan WRC-autolla ajanut Katsuta päihitti toiseksi tulleen, Hyundain WRC:tä käskyttäneen Jari Huttusen lopulta 12 sekunnilla. SM1-luokissa nopein oli voittokantaan palannut Juha Salo.

Katsuta on päässyt sinuiksi suomalaisten teiden kanssa ja otti nyt jo kauden toisen voittonsa.

- Rallin alku oli aika hermostunut, koska en ollut varma vauhdistani. Olosuhteet olivat todella hankalia. Nautin tästä todella paljon. Jarin kanssa oli hienoa ajaa kilpaa, mutta toki pitää muistaa, että olen ajanut yhden kisan WRC-autolla enemmän kuin hän.

Vuonna 2015 Ralli SM -sarjan Flying Finn Future Star -kuljettajaksi valittu Huttunen teki tasaista ja varmaa työtä koko WRC-debyyttinsä ajan.

- Tämä meni ihan suunnitelmien mukaisesti ja keräsimme paljon oppia autosta. Ehkä meni jopa hieman paremmin kuin mitä olin etukäteen kaavaillut.

Huttusen mukaan ajaminen oli myös nautinnollista.

- Kyllä siinä vähän koko ajan mietti, että meneekö ajaminen sellaiseksi väkisin tekemiseksi ja pystyykö tästä tänään nauttimaan, mutta kyllä siitä pystyi ja kokemus oli hieno.

Huttunen ei pystynyt tässä vaiheessa paljastamaan jatkostaan juuri mitään, vaikka huhut käyvät kuumana jopa MM-ralliin osallistumisesta.

- Minulla ei ole tällä hetkellä mitään tietoa, miten nämä hommat jatkuvat vai jatkuvatko ollenkaan. Puhetta toki tuntuu riittävän. 

Salo palasi voittajaksi vuosien tauon jälkeen

Viimeksi vuonna 2017 SM Oili Jalonen Rallin voittanut Juha Salo pääsi jälleen pitkän tauon jälkeen pokkaamaan korkeimmat SM-pisteet.

- Pitkä kuiva kausi on nyt takana. Kiitokset kaikille, jotka ovat jaksaneet tukea ja kannustaa vaikeinakin hetkinä. Keli oli mitä oli, mutta muuten kaikki toimi autoa, kartturia ja kuskia myöten. Oli tosi hauskaa ajaa, Salo hymyili helpottuneena rallin maalissa.

SM1-luokan toiseksi ajoi todellinen yllätysnimi, kun Mikko Heikkilä kurvasi otti paikkansa kakkosena.

- En olisi etukäteen osannut ajatella, että toisia täällä olisimme. Ei ollut virheitä, eikä oikein tilanteitakaan. Kohtalaisen rennosti tuli.

Luokan kolmas oli Teemu Asunmaa.

SM2-luokassa tärisyttävää dominointia jatkoi neljä voittoa nyt neljästä rallista ottanut Esa Ruotsalainen.

- Täytyy olla tosi tyytyväinen. Kaverit tuli nyt lähemmäksi kuin talvella, tosi hienoja sekuntikamppailuja oli. Tarkkana saa olla loppukaudellakin ja pitää mennä itsekin eteenpäin.

Toiseksi luokassa ajoi Ville Hautamäki ja kolmanneksi Timo Mäenpää.

SM3-luokassa Joonas Lindroos otti voiton kotiin.

- Koko päivä elettiin jännityksen käänteissä. Meillä oli ilmeisesti mennyt kansipahvi autosta ja se meni koko ajan huonompaan suuntaan. Auto kuitenkin kesti loppuun asti. Seuraavassa kisassa pitää olla kaikki tikissä, koska nuoriso-osasto menee nyt myös todella kovaa, Lindroos tiivisti tunnelmansa.

Luokan toiseksi ajoi Aleksi Röyhkiö ja kolmanneksi Sami Pajari.

SM4-luokassa voiton nappasi Sami Korvola, joka nousi luokassa samalla myös SM-johtoon.

-  Turusen Jessen keskeytys varmasti helpotti tätä urakkaa, mutta toki meilläkin oli ongelmia esim. ohjaustehostimen kanssa. Päivä oli muuten hyvä ja tykkäsin ajaa.

Kuva: Markus Mäki/AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa