Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona kuudes Riihimäellä – raskas keli ja aura-auton rooli toivat haastetta kisaan

27.05.2019 / Lauri Joona tiedotus

Ralli SM -sarjan kesäkausi avattiin sateisessa kelissä lauantaina Riihimäellä. SM3-luokan kärkipaikalta kisaan lähtenyt Lauri Joona sijoittui lopputuloksissa kuudenneksi.

Kahden kuukauden kilpailutauon jälkeen Ralli SM -sarja jatkui viikonloppuna SM Riihimäki-rallilla. SM3-luokan kuljettajat olivat tässä kisassa lähtölistassa ylimpänä, ja luokkaa talvikauden jälkeen johtanut 22-vuotias sastamalalainen Lauri Joona starttasi kisaan luokan ensimmäisenä.

 - Lähtönumero on pieni, joten se ei ole välttämättä helppo paikka irtosoran takia. Eniten sitä oli loppupään pätkillä. Tiet ovat mukavan luontevia ja mukana on myös pienempääkin tietä, sanaili Joona nuotituksen jälkeen.

Kisa-aamu valkeni sateisena, ja se tiesi raskasta kisaa sekä kuskeille että tiestölle. Joona ja kartturi Markus Määttänen ajoivat päivän ensimmäisillä pätkillä sijoille 2-8. Ensimmäiseen huoltoon tullessa Joonan sijoitus oli luokan kokonaistuloksissa kuudes.

- Olosuhteisiin nähden meni ihan hyvin, mutta kiristää pitäisi vielä vähän. Irtosoraa on paikka paikoin reilusti eikä paikalliset rankat sadekuurot asiaa ainakaan helpota. Sillä mennään mitä päästään ja katsotaan, mihin se piisaa, Joona totesi huoltotauolla.

Joona ja Määttänen jatkoivat samaa tahtia seuraavilla erikoiskokeilla ja kokonaissijoitus pysyi tasaisesti kuudentena. Illalla sade teki tehtävänsä, ja kilpailun viimeinen erikoiskoe muutettiin siirtymäksi tien huonon kunnon vuoksi.

-  Sijoitus ei kyllä ollut ihan sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Oma ajo sujui ihan ok, ja auto toimi niin hyvin kuin tuossa kelissä voi. Kello ei vaan tykännyt. Raskas keli ja aura-auton hommat toivat suurimman haasteen kisaan, kertoi Joona maalissa.

Luokan voittoon ajoi Joonas Lindroos, joka siirtyi voittonsa myötä myös luokan ykköseksi 13 pisteen erolla Lauri Joonaan. Ralli SM -sarja jatkuu 14.-15. kesäkuuta Seinäjoen ympäristössä ajettavalla Pohjanmaa-rallilla.

Kuva: Sutipro/Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 49 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 43 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 32 pistettä SAU (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 25 pistettä KiuUA (R5)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 23 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa